Manskören Harmoni flyttar Capricen – igen

i ETTAN/LINDESBERG

LINDESBERG. Manskören Harmoni har återigen fattat ett beslut om att flytta fram den Caprice som första gången var tänkt att genomföras i april 2020. Nu flyttar man den föreställning som skulle gått av stapeln den 6 november.

Nytt datum är lördag 23 april 2022.

Det har gått troll i Manskören Harmonis 37:e Caprice. Pandemin har tvingat manskören att skjuta upp föreställningarna flera gånger och trots att regeringen och folkhälsmyndigheten öppnat upp för fullskaliga publika arrangemang från den 29 september väljer man alltså att skjuta på föreställningarna till våren.

Skälen som Manskören Harmoni anger är flera enligt det pressmeddelande som skickades ut under fredagen:
– Centralt​ för körsång och i synnerhet för att bygga en show av en kvalité som vi kan stå för och vara stolta över och som förväntas av vår publik, är att vi får tid att öva tätt tillsammans som en kör och utan restriktioner. 
– Under pandemin har vi i huvudsak övat digitalt där var och en har suttit på sin kammare och följt Rickards instruktioner vilket inte är optimalt. 
– Nyligen kunde vi börja öva tillsammans men vi har fortsatt tvingats hålla avstånd till varandra vilket begränsar möjligheten att lyssna in och balansera sin stämma.
– Vi har inte varit fulltaliga vid någon övning i höst, delvis på grund av att flera har haft förkylningssymptom och har stannat hemma enligt de restriktioner som gäller och som fortsatt kommer att gälla även efter den 29 september.
– Vi tror och hoppas att var och en kan förstå att med mindre än två månader till höstens Caprice och med osäkerheten kring hur mycket (eller lite) vi kommer att kunna öva tillsammans talar tiden emot oss.
– Det finns heller ingen garanti för att vi kan presentera en fulltalig kör vid en Caprice i höst då förutsättningen fortsatt är att alla som deltar måste vara symptomfria.
– Risken finns också att Regeringen och Folkhälsomyndigheten med kort varsel på nytt begränsar antalet personer vid publika evenemang.

Kostnader för artister, musiker m.m. skulle då kommaatt debiteras oss även om Capricen inte kan genomföras vilket i sin tur skulle innebära att de biljetter som är sålda inte kan återbetalas eller användas vid Capricen 2022.
– Sist men inte minst vill vi att samtliga i vår publik ska känna sig helt trygga beträffande smittorisk och bedömer att situationen kommer att vara säkrare i april 2022 då merparten kommer att vara fullt ut vaccinerade.

Biljetter inköpta till Caprice 2020 gäller vid det nya datumet 23 april 2022.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.