Maria Langs krog utökar med Bakfickan

i HÄLLEFORS B/NÄRINGSLIV/NORA
Georges Darakji satsar på Maria Langs Bakfick med kvalitetspizzor och hemgjorda hamburgare.

NORA. Lagom till NoraNatts-helgen passar Maria Langs krog på att utöka sin verksamhet med Bakfickan. Kvalitetspizza och hemgjorda hamburgare kommer att serveras från och med i morgon fredag.

Maria Langs krog har, förutom restaurangen inne på gården i kvarteret, lokaler ut mot Rådstugugatan, mitt emot kyrkan och det är dessa delar som Maria Langs krögare Georges Darakji nu tar i bruk.

– Lokalen har stått oanvänd ganska länge och vi vill satsa på de kunder som vill äta en god pizza eller en hamburgare och ta en öl till maten, säger Georges Darakji.

Georges menar att det saknas ett segment i restaurangutbudet i Nora och han har många gånger fått frågan från kunder om det går att få en riktig hamburgare eller riktigt god pizza och en starköl på kvällstid.

– Vi kommer att göra pizzor gjorda med surdeg och med enbart färska råvaror, säger Georges. Och hamburgare gjorda på riktig högrev. Och vi har fullständiga alkoholrättigheter, så kunderna kan få en god starköl till maten.

Redan i morgon fredag kommer Bakfickan att öppna och Georges hoppas att hans initiativ ska tas emot på ett bra sätt.

– Det ska bli kul att prova något nytt, säger han. Jag hoppas att det kan bli ett bra alternativ på kvällarna.

12 Comments

 1. Jag önskar givetvis också Georg lycka till och hoppas det går bra.
  Men jag håller med Moa att jag skulle nog själv också vilja ha en en översättning av Sj:s kommentarer.
  Om man så gärna vill skriva skit om Nora och Noras politiker vore det väl bra om vi ”vanligt folk” förstod.
  Då kanske fler fick upp ögonen för allt elände som påstås pågå.
  Men vi är väl inte tillräckligt intelligenta eller ska jag säga skruvade i huvudet.

 2. Moa.

  I österland, har man plockat fram Lenin tvättat honom och försett honom med ny uniform.

  ”Putinisering”, ( svårt flerstavigt ord.) Innebär att att ledningskiktet talar om för journalister vad dom får publicera. (har ingenting med yttrandefrihet att göra)

 3. ”Järnboåsarn”, det är skillnad på att ”yttra” sig med normal saklig kritik som folk förstår eller bara bräka ur sig och skriva fria ord direkt ur tanken, men det kanske bara är jag som är för korkad för att fatta ett skit av vad S.J svammlar om! Nån får ju tex gärna översätta hans flummiga svar till mig om ”Lenin”, ”Putinisering” och annat skit!

 4. Artikeln handlar om att Georges satsar, vilket bör framhållas. Bra! Hoppas satsningen lyckas, och att noraborna stödjer de lokala företagen.

  Till dig som ger dig på SJ: googla yttrandefrihet. Men det kanske ”moa” m fl klarar sig utan?

 5. Moa

  Så fort man börjar rota i fylla knark och krogar i Nora, kommer det röster som skriar om ” Putinisering” av media. Räcker det inte med ”policy” ?

  Måste bero på att man tvättat av gamle Lenin och försett honom med ny uniform, dvs vårkänslor för kommunismen.

 6. Tomas Källberg, ”… jag tror väldigt många gärna vill läsa inlägg som opponerar sig mot ”makten”.” Menar du då S Johanssons svammel där man kan ana en viss konspirationshysteri, finns ju ingen konkret kritik över huvudtaget utan bara massa osammanhängande floskler!? Nu är det inte bara ”makten” som S.J tjafsar om utan S.J kommer ju med rent skitprat och nästintill förtal där S.J drar till med ”rattfylla” och ”knark” om olyckor där S.J inte har en j-vla susning om vad som ligger bakom! Det är dessa kommentarer som inte bidrar ett skit till en vettig diskussion och som inte hör hemma i vissa inlägg. Och varför skulle bara ”eliten” vara intresserade av bra käk? Schysst inställning att övriga Norabor är okultiverade och slafsar i sig vad skit som helst, tack för den! (Inget ont om Noras mathak, ni serverar kanonkäk!)

 7. mona-lisa,——–

  Ge sig på medias publicerande, gör att man hamnar nere vid Bosporen. (Erdogan heter den gubben)

  Nora är inte känt för att ha någon sorts ”demokrati”, utan mer demokratur.(policy) En liten kommunistiskt enklav.

  Inlägget är mer tänkt att i media publicera hur eliten i Nora äter och dricker. Lite hemma hos artiklar. Sk ”medborgare” skulle få kontakt med de styrande och få lite smakbitar från tallrikarna.

  Ev skulle äldreboende få medverka från tullängen.

 8. Jag måste nog till viss del hålla med Mona-Lisa. Jag har tidigare tyckt det varit både intressant och kul att både läsa och kommentera vitt skilda ämnen. Men jag har tröttnat och det verkar andra också gjort då det sällan finns mer än en ”kommentator”. Många gånger är dessa kommentarer fullständigt obegripliga. Har full förståelse för om man vill häckla makten men att blanda in Noras politiker i allt möjligt gör det ju till rena svamlet.

 9. Till: Mona Lisa
  Din oro för vad S Johansson skriver är obefogad!
  Att han endast kommer med dynga det ser ju alla seriösa läsare, både de som står till höger och vänster.
  Även Källberg verkar inse det för han argumenterar ju inte emot ditt/vårt påstående.

  S Johansson är inget annat än en rättshaverist som politiskt står tokhögern nära!

  Om ca 18 månader är det val, förhoppningsvis tar många medborgare chansen att debattera viktiga samhällsfrågor där seriösa argument både från höger och vänster ställs mot varandra, i en sådan debatt blir S Johanssons oseriösa skrivande bara en belastning för dem som vill driva politiken högerut.

  Bjarne ”Anders” Lind
  Lindesberg

 10. Jag/vi är inte enögda och så länge kommentarer är hyggligt hövliga, betraktar vi dem som okej. Jag/vi får en hel del kommentarer som vi refuserar, men jag tror väldigt många gärna vill läsa inlägg som opponerar mot ”makten” – även om de inte håller med. Svår avvägning ibland, men som läsare har du en enklare sits, ju. Du kan låta bli att läsa.
  /Tomas Källberg

 11. Tomas Källberg
  Hur kan du tillåta S Johansson att sprida dynga vecka efter vecka, har du inget ansvar?

 12. Vad roligt !

  Nu slipper vi eländiga ”hak i väggen” och får högre kvalitet på uteätandet i Nora. Lunchande politiker äter inte vad som helst.

  Inte undra på att ”småkrogarna” är till salu.

  Bryggerikrogens exklusiva matsedel och nu Citys senaste uppgradering.

  Naturligtvis blir det inte ”stoppförbud” utanför.
  Fast hur dom tar sig hem, blir en andra fråga, men ”en stor stark” innanför västen och bilen utanför.

  Om någon frågar mig, så luktar det ”Samhällsplaneringsutskottet” lång väg.
  Utan politiskt stöd, ”vänd igen” !

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.