Marie bjuder på ”bakom flik 2”

i BLOGG

BLOGG. Bakom flik 2 är välkänt för de som flitigt läser Maries blogg. Idag bjuder hon på nya roliga bilder. Och som sagt…. samlandet fortsätter. 

marie-blogg-tisdag

Bakom flik 2

 

SpeedigtTillfrisknande

 

Google Translates trubbiga ande svävar över hela texten, men sen bar det utför till och med därifrån när skribenten inte kunde få ur sig ordet ”snabbt” – eller ska man luta sig mot gammal hederlig knarkarslang och tänka sig att han på något sätt önskar gentlemannen ett tillfrisknande med amfetamin? En vänlig redigerare valde hur som helst att lyfta textens mesta koko-ord genom att göra en distinkt mellanrubrik av det.

 

Zlatan kvast

 

Även kan man tänka sig att det handlar om en rak översättning, men jag konstaterar bara utan att ta ställning till sanningshalten i utsagan att detta är ett underbart uttryck. Kort och koncist utan att vara alltför vulgärt och med mycket lite utrymme för tolkning. ”Dum som en kvast.”. Varken mer eller mindre.

 

ToveLoHudfull

Här vet jag inte riktigt vad som har hänt, men det verkar som om orden ”lättklädd” och ”naken” har kommit bort eller så.

 

LeifGWMontage

 

Jag förstår att dom måste ha med den där texten som default, men … trots allt kanske dom inte måste det för att man ska förstå att detta inte är Leif GW Persson precis exakt så som Leif GW Persson ser ut.

 

KarlJohan

 

Vi fortsätter med en till på samma tema, så att säga, även om jag tror att man egentligen inte får vara elak mot spåtanter utifrån samma logik som säger att man inte får slå dom som är mindre och har glasögon. Detta sagt: det kanske inte är ett högoktanigt bevis för att man har Gåvan att man tänker på Oslo och ”få upp” namnet Karl Johan?

 

Limoncello

 

Det är naturligtvis en läggningssak, men jag tycker att varningstexten gör denna pralin mycket mer dekadent och oemotståndligt lockande. Har ni en med gluten, knark och kolhydrater också så tror jag att jag provar.

 

barbie

 

Så sant som det är sagt. Även riktigt slarviga och/eller närsynta får understundom korrekturläsa sannolikt ganska dyra annonser.

 

lets dance

 

… för att-e … för att-e … för att Lisa som har skrivit en sms-insändare till DN verkligen tycker det.

 

MentalaPygmeer

 

Återigen, utan att diskutera bakgrund och sakfråga: jag har bott norr om Stockholm i 16 år och träffat folk från jordens alla hörn men aldrig aldrig nån pygme och så visar det sig att det finns massor av dom på Danderyds gymnasium …?

 

beer är livet

 

Öl är fantastiskt gott och väldigt intressant. Om det inte vore för skrumplevern och kalorierna och för att det är praktiskt att vara nykter ibland skulle jag dricka öl varje dag. Detta sagt har jag aldrig haft lust att gå åstad och spontant uppteckna detta i en gångtunnel.

 

Samlandet fortsätter.

 

MARIE CARLSSON

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.