Marie Carlsson

Bakom flik 2 i Filofaxen

i BLOGG/Okategoriserade


Under det kvartssekel som jag skrev spalter i Nerikes Allehanda fick jag massor av brev, mejl och telefonsamtal. De kunde, enkelt uttryckt, gälla lite av varje. En brevskrivare skickade mig av icke helt korvspadsklar anledning en i stort sett komplett korrekturläst NA där han, förutom att påpeka tydligen helt ofattbart irriterande korrfel,  också hade gjort små noteringar överallt där skribenten eller de omskrivna eller statsministern, om det nu var honom texten handlade om, tyckte enligt brevskrivaren fel  (det var relativt ofta). En annan av brevskrivarna – jag vill gärna understryka att det var en helt annan – var jag på dejt med. Men det jag med tiden fick absolut mest respons på och bidrag till var det som så småningom fick heta ”Bakom Flik 2 i Filofaxen”. En del idoga bidragsgivare utvecklade jag en vänskap med, en vänskap så varm som bara en relation baserad på gemensamma flatgarv över syftningsfel kan bli.

På den tiden jag hade analog kalender sparade jag alla s.k. stilblommor och grodor, dem som jag hittade runt om i tillvaron och dem som jag fick mig tillsända, bakom just Flik 2. Nuförtiden kör jag allt som liknar kalender i Outlook synkat med iPhonen, men Flik 2 finns fortfarande andligen i anteckningsfunktionen. Det är absolut omöjligt att sluta samla när man väl har börjat. Och jag kommer inte att kunna hålla mig från att dela med mig även via den kontaktytan med omvärlden som heter 24i.

Timbuktu – för kort för flickvännen

Stjärnan fick först nobben av Ronja: ”Tog månader innan han växte”

(Aftonbladet.se. Kroppslängd är en överskattad parameter, men om den är viktig för Ronja så hade hon tur. Ytterst få människor växer på längden efter 35.)

På Almåsa värnar vi om miljön … Vänligen lägg Er handduk på golvet om Du önskar byta den vid städning

(Skylt i badrum på konferenshotell. Alldeles bortsett från förvirringen med ”ni” och ”du” – hur gör man om man vill att någon annan ska byta den?)

På sidan 4 igår uppgav vi att Namn Namnsson hade tagit en av bilderna. Någon fotograf med det namnet jobbar förstås inte på Expressen.

(Rättelse som understryker det möjligen självklara, men den som vill veta vem som tog bilden — eller var Namn Namnsson jobbar, för den delen — får vända sig till en alternativ informationskälla.)

Tag ej med oss in i butiken, tack! Mvh personalen

(Skylt utanför ICA. Efter ett tag fattar man att det finns en liten bild av en hund på anslaget och slutar tro att det är en vädjan om att man inte ska avbryta nån sorts udda egenlockout som pågår på arbetsplatsen.)

– Har du kastat ut grannen? 

– Nej, det gör jag på lördag eller söndag.

(Gösta Dahlberg, en till synes fredlig pensionär, besvarar Dagens fråga i Metro)

– Ja, varför inte. Det tycker jag nog att han kan göra. Kan han få stryk så kan han jobba.

(Margery Källberg från Mora besvarar AB:s Vi fem-fråga ”Bör Carl Philip skaffa ett jobb?”. Se där en logik som heter duga!)

Super nyttigt och super gott

(Ska man supa, så ska man supa som Orange Juice Bar i Solna Centrum.)

Samlandet fortsätter.


4 Comments

  1. Jag älskar ”tillfälligt slut pga brist” från perioden när smöret var slut på ICA.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.