Martin Boija sätter en straff mot Skånela 2018.

Martin Boija räddade LIF Lindesberg

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG/SPORT

Martin Boija blev hjälte mot VästeråsIrsta.
Arkivbild

LINDESBERG. Det såg mörkt ut för LIF Lindesberg i bortamötet mot bottenlaget VästeråsIrsta på lördagseftermiddagen. Med bara 3.09 kvar att spela ledde hemmalaget med en boll, när LIF:s Martin Boija klev in i handlingen.

Boija hade gjort LIF:s senaste mål på straff och kvitterade, men hann också fastställa slutresultatet med 14 sekunder kvar att spela.

Matchen slutade 30-33 (16-15).

Det här var matchen som bara skulle vinnas. VästeråsIrsta hade bara vunnit en match av 12 innan lördagens match och kanske påverkade detta faktum de brandgula. Helt jämnt i den första halvleken och ett måls ledning för VästeråsIrsta i halvtid.

I den andra höjde hemmalaget tempot och utökade ledningen till som mest fyra bollar, innan LIF jobbade ifatt. Under den sista kvarten hade oftast VästeråsIrsta ledningen med någon boll – ända fram till den härliga vändningen i slutminuterna.

VästeråsIrsta ledde med 30-28 med 6.34 kvar när LIF fick en straff och hemmalaget drog på sig en utvisning. Martin Boija blev utsedd till straffskytt och Martin gjorde inget misstag.

Med 3.09 kvar höll Boija sig framme och kvitterade och de sista minuterna blev hektiska. Med 2.24 kvar gjorde Karl Zetterlund 30-31 och med 1.09 kvar satte Fatlum Ahmeti 30-32. Fattades bara att Martin Boija skulle få avgöra och det kunde han alltså göra med 14 sekunder kvar.

LIF Lindesberg gick, i och med segern, upp på sjunde plats i en haltande tabell och då serien nu vänder väntar VästeråsIrsta hemma i Lindesberg Arena på onsdag.

Mål LIF Lindesberg: Bashkim Gashi 7, Albin Järlstam 7, Fatlum Ahmeti 6, Karl Zetterlund 5, Martin Boija 4, Jesper Nilsson 2, Axel Magnusson 1, Jesper Jakobsson 1.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.