Martin Nordh (S): Tydliga budskap saknas

i ETTAN/INSÄNDARE/DEBATT/NORA

INSÄNDARE/DEBATT. Socialdemokraten i Nora Martin Nordh menar i ett debattinlägg att tydliga budskap saknas från politikerna i Nora i frågor på nationell nivå. Läs Martin Nordhs debattinlägg här.

När ska vi agera?

Mindre än en månad kvar till val. Vi politiker i Nora lovar än det ena än det andra. Vi visar på, och talar vitt och brett om, hur läget är ställt hos de andra partierna. Den ene vill inte ha bostäder på sin bakgård. Den andre har slarvat bort byggnationen av ny högstadieskola. Och så vidare. 

Vi ska såklart fokusera på Nora. Vi ska självklart utveckla och driva Nora framåt. Det är något som samtliga politiskt engagerade vill. Vi har bara lite olika tankar om hur vi ska göra det på bästa sätt. Och i vilken ordning saker skall genomföras. Vi vill alla Noras bästa.

Det som saknas är tydliga budskap och ståndpunkter om nationella frågor. Varför är samtliga politiker i Nora så frånvarande i de nationella debatterna och frågorna? Väljarna förtjänar att veta var vi står i frågor som: NATO. Vindkraft. Kärnkraft. Brottsbekämpning. Friskolors vara eller inte vara. Klimatets förfall. Skatter. Äldrevården osv.

Vad gör vi kommunpolitiker för att värna om Norabornas intressen på nationell nivå? När ska vi prata om det? När ska vi agera? När ska vi redovisa det för väljarna? För visst spelar det roll. Hur vi vill göra skillnad på nationell nivå.

Martin Nordh

Socialdemokraterna, Nora

4 Comments

  1. Du har bjudit in ansvariga ministrar till debatt? Hur hade du tänkt dig formerna för den debatten? Skulle statsministern, utrikesministern och försvarsministern komma till Nora för att debattera med dig eller skulle de avsätta en timme för ett skypemöte med dig? Men när nu försvarsministern kom till Nora och du hade chansen att konfrontera honom så ”avstod” du den träffen. Jisses…

  2. Hoppas att Noras kommunpolitiker engagerar sig i vad som är bra i Nora och skickar de större frågorna uppåt. Tyvärr så gör inte vissa det förrän nu med röstfiskande. Varför tyckte inte S i Nora något om akutnedläggningen i Linde men nu ska man smida nya planer för samma sjukhus. M i Nora var inte bättre de heller så det finns mycket att önska från våra politiker.

  3. Jag avstod den träffen. Om du läser NA kan du tydligt se min ståndpunkt om NATO och om hur jag tycker den processen hanterades. Samtliga inblandade ministrar har jag även bjudit in till debatt om saken (via regeringskansliet). De har avböjt.
    Dock en bra poäng, en insändare med var jag står i de frågorna är en fin idé. Jag tar till mig det.
    Hade du mer på hjärtat?

  4. Snälla nån… En norapolitiker skriver klagovisa att andra norapolitiker inte redovisar sina ståndpunkter utan att själv redovisa en enda ståndpunkt. Försvarsminister Peter Hultqvist var i Nora nyligen, tog du chansen att prata NATO med honom eller bad du åtminstone någon annan framföra dina synpunkter. Eller var du också en av dem som satte på sig kavajen, försökte se viktig ut och solade sig i stjärnglansen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.