Mattias stannar i HV71

i LINDESBERG/Okategoriserade/SPORT

Mattias_KarlssonJÖNKÖPING. 24i-områdets  i särklass bäste ishockeyspelare, Mattias ”Kolan” Karlsson, stannar i HV71. Ett nytt kontrakt är undertecknat och Mattias är fast besluten om att nästa säsong ska bli en kanonsäsong.

– Jag funderade länge på Ryssland där jag hade anbud, men efter axelskadan har jag enbart siktat in mig på en fortsättning i HV71.

Mattias Karlsson har talangen för NHL eller KHL, men som för de flesta i hockeyvärlden styr man inte själv över vart man hamnar. Guldsmedshytte SK som väldigt ung, Brynäs som gymnasieelev (med elitseriedebut redan säsongen 2002/03 och J18-landslaget) och därefter några vingliga år. Almtuna och Bofors i Allsvenskan under två säsonger innan Binghampton Senators vände karriären för fem, sex år sedan.

Hem till Sverige efter ett par matcher i Senators 07/08 och åter i Bofors. Karriären över, trodde nog många – men Färjestad behövde backar och plockade upp Mattias till slutspelet, något som vände allt. Succé med andra ord.

Året efter var Mattias åter i Binghampton, men inför säsongen 09/10 köpte Timrå loss Mattias och en plats i Tre Kronor var välförtjänt. Två säsonger i Timrå innan HV71 knackade på axeln och det just påskrivna kontraktet gäller faktiskt fjärde säsongen i Jönköpingslaget.

– Sedan säsongen tog slut så har jag bara siktat in mig på en fortsättning i HV71. Har inte ens snackat med andra klubbar, förutom Örebro där jag själv ringde upp sportchefen för att gratulera till avancemanget. Men jag har hela tiden haft HV som mitt huvudspår. Så jag är väldigt glad att vi kunde komma överens så pass snabbt här efter säsongen. Jag trivs kanonbra och familjen har det bra, så det nya kontraktet gör mig väldigt glad, säger Mattias.

Efter axelskadan och operationen har det mesta förändrats.  Mattias insåg tidigt att en extrasatsning skulle krävas för att han inte skulle bli en parentes i hockeyböckerna.

– Det kommer att bli en tuff sommar, speciellt mentalt, säger Mattias. Men jag är beredd att kriga för att komma tillbaka till gammalt gott slag.

Och tankarna handlar inte längre bara om pojkdrömmarna.

– Just nu så tänker jag bara på skadan och vill träna så bra som möjligt för att komma tillbaka starkare än någonsin. Och sen, när jag väl är tillbaka så någonstans så ser jag väl att en säsong till här nu, sen är jag sugen på Ryssland innan sönerna hinner bli för gamla. Men nu pratar vi ju i min perfekta värld, det kommer säkert hinder på vägen.

Så det är svårt att se längre fram än så men, ett pr till hemma sen gärna en sväng utomlands. Sen är vi väldigt långt fram i min karriär så det är svårt att sia om vart man ska spela, men det vore ju kul om jag kunde få representera Örebro i elitserien någon gång i karriären

Mattias vet att han lyckats bra i hockeyrinken och ångrar ingenting. Han vet dessutom att han, som back, med lite tur kan ha många säsonger kvar som elitspelare.

– Jag har det jävligt bra i HV71, säger han kort.

På frågan om Örebro som framtida lag är Mattias såklart förtegen.

– Örebro behöver ju en del spetsspelare. Men det viktigaste av allt är ju att alla som kommer dit måste vara beredda att jobba hårt och kanske ligga illa till i tabellen. Det är ingen dans att komma som nykomling.

TOMAS KÄLLBERG
tomas.kallberg@24i.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.