Mias toscakaka

i MATRECEPT 24i/Okategoriserade

BAKVERK. Här kommer ett rykande varmt och färskt recept från Mia Norberg via Facebook. Ska enligt uppgift vara något allde

les extra till fredagsmyset.

Kock/fotograf: Mia Nordberg

Gör så här:

Vispa ihop 2 ägg med 2 dl socker, vänd sedan ner 2½ dl mjöl, 2 tsk bakpulver, 1 msk vaniljsocker 75 g smält smör och 1 dl mjölk. Häll i en form med avtagbara kanter. Gräddas i ca 20 min 175 grader. Gör under tiden kolasmeten. 100 gram smör, 1 dl socker, 2 msk mjölk och 2 msk mjöl, värm allt i en kastrull och låt det koka ihop till en kola smet, tillsätt sedan 1 dl hackad mandel. Häll det på kakan och sen in i ugnen tills det fått lite färg.

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.