Mikael Magnusson, VD på Danfo och blivande koncernchef i Danfo International.

Mikael Magnusson blir koncernchef

i NÄRINGSLIV/NORA
Mikael Magnusson, VD på Danfo och blivande koncernchef i Danfo International.
Mikael Magnusson, VD på Danfo och blivande koncernchef i Danfo International.

NORA. Det händer saker i Danfo AB i Nora. Företaget håller på att säljas till investmentbolaget Priveq Investment och redan innan affären är klar har Danfos vd Mikael Magnusson utsetts till koncernchef för nybildade Danfo International.

– Jag ser fram emot uppdraget att fortsätta utveckla Danfo utifrån de mål och strategier som företagets ledning och styrelse har beslutat, säger Mikael Magnusson.

Förhandlingar har pågått länge om försäljningen av Danfo. Rykten om försäljningen har florerat under ett par månader i Nora.

Exakt vilka tankar som diskuteras är oklart, men Priveqe Invest står redan som ägare till Danfo International som bildades under förra året. Priveq Invest är ett välrenommerat investmentbolag som enbart går in i företag med stor tillväxtpotential och som redan har påbörjat en internationalisering av sin verksamhet. Priveq agerar aldrig operativt i de bolag man engagerar sig i, utan finns med som ett bollplank och i styrelsearbetet. Därmed är det ingen risk att bolaget kommer att byta säte i och med försäljningen, och Nora kommer även framledes att vara Danfos hemvist.

– Vi är inne i en expansionsfas just nu och söker nya tjänster till både försäljning, konstruktion och eftermarknad. Vi är stolta över våra produkter och hoppas kunna sprida dem ännu mer på den internationella marknaden, säger Mikael Magnusson.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.