Missade chanser knäckte LIF Lindesberg

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG/SPORT
Axel Magnusson ger alltid 100 procent.

LINDESBERG. LIF Lindesberg gick lite för enkelt i Aranäs tempofälla i söndagens match hemma i Lindesberg Arena och hamnade i ett tempo som passade Aranäs.

– Så är det, säger LIF-spelaren Fatlum Ahmeti direkt efter matchen. De spelar ett bra försvar och har en bra målvakt och vi började tveka.

Matchen slutade 21-22 (10-13).

Det ska sägas direkt; Aranäs är fruktansvärt bra organiserat och det försvarsspel man visade upp under söndagsmatchen i Lindesberg Arena gör att man förstår varför laget spelade i Handbollsligan förra säsongen. Rutinerade målvakten Daniel Bergqvist är dessutom en av allsvenskans bästa målvakter och styr sitt försvar föredömligt.

Det här var dock inte en match som LIF-målvakterna behöver skämmas för. Thomas Matic hade en jobbig inledning och bytte med Ludvig Mattsson, som tog några bollar och fick in LIF i matchen och när Matic var åter mellan stolparna i den andra halvleken trodde nog många att han skulle bli hjälte efter flera fantastiska räddningar.

Söndagsmatchen var en strategisk seger för Aranäs helt enkelt. Laget spelar i ett ultrarapidtempo och domarens arm kommer upp i stort sett i varje anfall. Ändå lyckades inte LIF-spelarna vara kalla nog att vänta ut Aranäs anfall och chanser dök upp som gästerna utnyttjade. Kanske hade man inte gjort sin hemläxa ordentligt, då Aranäs visat upp samma spel under hela hösten.

– Men vi missade också alldeles för många chanser, säger Fatlum Ahmeti. Deras målvakt var bra under hela matchen, men vi måste sätta våra chanser om vi ska rå på ett lag som Aranäs.

LIF låg under med tre bollar i halvtid, men startade den andra bra och tog kommandot och hade också ledningen med två mål bara tio minuter in i den andra halvleken. Aranäs kämpade sig dock tillbaka och det mesta såg ut som att matchen skulle sluta oavgjord när LIF fick en straff med 14 sekunder kvar att spela och ställningen var 21-22. Men Aranäs visade under matchen att man studerat straffskytten Albin Järlstam och straffen gick inte i mål.

Närmast väntar VästeråsIrsta på bortaplan på lördag.

Mål LIF Lindesberg: Fatlum Ahmeti 6, Jesper Nilsson 5, Bashkim Gashi 3, Albin Järlstam 2, Jesper Jakobsson 2, Axel Magnusson 1, Martin Boija 1, Karl Zetterlund 1.

Lucas Lidbeck får lite speltid, men visar att han kommer att bli en bra handbollsspelare.
Jesper Jakobsson är en jätte i försvaret, men alla vill se fler avslut.
Bashkim Gashi borde kanske ha fått tagit straffen med 14 sekunder kvar?
Aranäs målvakt Daniel Bergqvist styr försvarsspelet på ett imponerande sätt och har den pondus som krävs för att stoppa fler huvudskott.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.