Lotta Olsson och Carl Alm under besöket på Bryggerikrogen i Nora.

Moderater slåss för RHS Grythyttan

BERGSLAGEN. Moderaterna Lotta Olsson och Carl Alm driver en hård strid för att bibehålla Restaurang- och Hotellhögskolan i Grythyttan. På bara en månad har deras Facebook-grupp ”Restauranghögskolan kvar i Grythyttan” gått från noll till över 7000 gillare.

-Det visar ju att den här frågan är jätteviktig, säger Lotta Olsson. Och det är inte bara Bergslagsbor som gillar, utan människor från hela landet.

Som de flesta vet pågår en strid för att få Restaurang- och Hotellhögskolan kvar i Grythyttan. Styrelsen för Örebro Universitet har låtit utreda möjligheterna till att flytta RHS till Örebro och utredaren Erik Amnå presenterade tidigare en utredning som ställde sig positiv till en flytt.

Proteststormen mot såväl förslag som utredning har varit massiv och de flesta politiker på den lokala arenan har uttalat sitt stöd för att RHS ska finnas kvar i Grythyttan.

Den största enskilda protestaktionen mot flytten står alltså riksdagsledamoten Lotta Olsson och partikollegan Carl Alm för, och på torsdagen gjorde Lotta och Carl en rundtripp i de fyra norrkommunerna Hällefors, Nora, Lindesberg och Ljusnarsberg.

-Restauranghögskolan är otroligt viktig för Grythyttan och Hällefors, men är jättevärdefull för hela norra länsdelen, säger Lotta Olsson. Under torsdagen har vi fått mängder med positiva åsikter om att RHS ska finnas just i Grythyttan.

Lotta och Carl startade sin torsdag i Grythyttan, där man diskuterade frågorna med Vivianne Pettersson och därefter blev det ett besök på Bryggerikrogen i Nora. Senare under dagen blev det besök i Lindesberg och Ljusnarsberg.

-Det här handlar om att Restaurang- och Hotellhögskolan i Grythyttan skapad ett matkluster i hela området, säger Lotta Olsson. Det är större än bara Grythyttan och handlar om en tanke från produktion till upplevelse.

3 Comments

  1. Liter tunt, att alla namnen, på dom som drog i sig en saftig lunch på ”bryggerikrogen”, inte finns med

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.