Moderaterna i Hällefors vill ha folkomröstning

HÄLLEFORS. Majoritetspartierna Socialdemokraterna och Vänsterpartiet fick på tisdagen igenom förslaget att bygga en simhall i Hällefors. Alla är dock inte lyriska över detta och Moderaterna föreslog att en folkomröstning skulle besluta i detta infekterade ärende.

Prestigeärendet simhall i Hällefors går in i nästa kapitel. Nu kan det bli invånarna i Hällefors som bestämmer hur det ska bli, men då krävs något extra.

Under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen beslutade nämligen den politiska majoriteten Socialdemokraterna och Vänsterpartiet att säga ja till ett badhus som egentligen ingen efterfrågar.

Det ursprungliga förslaget kom från den förra oppositionen, men då satte sig framför allt Vänsterpartiet på tvären och frågan lyftes till framtiden.

Nu har alltså framtiden kommit ifatt och den nuvarande majoriteten vill inget hellre än att ta denna fråga till en prestigefråga inför nästa val. En fråga man verkligen drivit och genomfört.

Moderaterna är dock inte av samma uppfattning och man säger alltså inte bara nej simhallsbygget – man vill dessutom att invånarna i Hällefors får säga sitt – i en folkomröstning.

-Jag kommer lyfta frågan på KF också, då vi kan konstatera att någon medborgardialog i ärendet inte har genomförts, säger moderaten Cecilia Albertsson. Detta kan jag tycka är märkligt. Gång efter annan lyfter man vikten av medborgardialog och i den här frågan som är av så stort långsiktigt ekonomisk åtagande över tid, hade det varit ett lämpligt tillfälle av att faktiskt fråga kommuninvånarna om de står bakom den här prioriteringen av hur skattepengarna används i kommunen.

Frågan om finansiering hänger i luften, men kommunfullmäktige har i början av december att ta itu med om simhallsbygget blir verklighet eller inte.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.