Moderaterna slåss för landsbygden

i ETTAN/INSÄNDARE/DEBATT/LINDESBERG

INSÄNDARE/DEBATT. Moderaterna i Lindesberg protesterar kraftfullt mot såväl neddragningen på akuten på Lindesbergs lasarett som avvecklingen av buss 308. Under tisdagen visade man sina åsikter genom att ta buss 308 från Löa till Lindesbergs lasarett. Läs Moderaternas inlägg här.

Landsbygden avvecklas!

2021-10-19 åker Moderaterna med buss 308 från Löa till Lindesberg och avstiger vid Lindesbergs lasarett (akutmottagningen). Detta för att visa vår motsättning mot majoritetens beslut att avveckla vår landsbygd.

Linje 308 kommer att avvecklas från 2021-12-12 och då kommer boende och resenärer längs denna sträcka att hänvisas till tåg. Så för personer bosatta i exempelvis Löa, som inte har egna transportmedel, innebär det en promenad på ca 11 km.

Detta är ett beslut som tagits av majoriteten i Region Örebro län (S, C, KD) vid ett sammanträde med Samhällsbyggnadsnämnd som ägde rum 2020-01-22. Vid detta sammanträde yrkade våra Moderata representanter återremiss på grund av bristfälligt underlag som dessutom saknade en ordentlig konsekvensbeskrivning av påverkan på landsbygden. (Protokoll finns att läsa på Region Örebro läns hemsida).

Samma politiska partier har dessutom beslutat att akutmottagningen på Lindesbergs lasarett ska vara stängd nattetid. (Förlåt den är ju inte stängd men du kan fortfarande inte få dina sår sydda, frakturer gipsade eller blåsor tömda. Men den är inte stängd!)

Moderaterna i kommunen och regionen är eniga och ger tydliga besked. Busslinjen 308 ska inte avvecklas och akutmottagningen på Lindesbergs lasarett ska inte bara vara öppen, utan även på dygnets alla timmar kunna sy sår, tömma blåsor och åtgärda frakturer.

Vi från Moderaterna anser att det här är en katastrof – en långsam avveckling av landsbygden i norr!

Ha detta i åtanke när ni går till vallokalerna i september nästa år!

För Moderaterna i Lindesberg

Monika Klockars

Tomas Klockars

Conny Ärlerud

2 Comments

  1. Säkrast att Moderaterna börjar med Jordbruksverkets definition av landsbygd, annars blir det virrigt.
    Enligt detta statliga verk är hela Lindesbergs kommun landsbygd, dock med finare indelning på byråkratsvenska `gles blandad kommun`.

  2. Har Moderaterna kommit på andra tankar nu? När det gällde att slåss för landsbygdsskolorna i Ramsberg och Rockhammar så visade ni ju inte värst mycket kampvilja för landsbygden!!!!
    Som sagt det är val 2022 och jag tror inte att folket i bygderna glömmer vart Moderaterna la sina röster i frågan om nedläggning av skolorna.

    Anders Persson
    Landsbygdspartiet oberoende

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.