Mordförsök i butik i Lindesberg

i ETTAN/LINDESBERG

LINDESBERG. En kvinnlig anställd i en butik i centrala Lindesberg attackerades på torsdagseftermiddagen i butiken av en man. Kvinnan skadades, men inte livshotande.

Mannen flydde från butiken, men infångades och greps av polis vid 14.30-tiden.

Klockan var ungefär 13.30 på torsdagen när attacken i butiken i Lindesberg ägde rum. En ensam man i 30-årsåldern kom då in i butiken och attackerade en kvinnlig anställd med ett vasst föremål och hugg ska ha utdelats. Kvinnan skadades, men skadorna ska inte vara livshotande. Direkt efter attacken flydde gärningsmannen från butiken.

Polisen skriver i sitt pressmeddelande om händelsen att utredningsarbetet på brottsplatsen ledde till att den gripne mannen i 30-årsåldern blev misstänkt. På svenska betyder det att mannen är känd av någon eller flera av de anställda i butiken och att insatserna direkt riktas mot denne man innebär att det finns en historia kring denne man.

Mannen greps på en annan plats i centrala Lindesberg och polisens tekniker kunde göra en brottsplatsundersökning i butiken, då brottsplatsen stängdes. Butiken kunde åter öppna strax innan ordinarie stängning.

Polisen har hållit förhör med målsägande och vittnen och överlåter till åklagare att besluta om den misstänkte mannen ska anhållas eller friges.

Enligt obekräftade uppgifter ska den gripne mannen i 30-årsåldern vara av svensk härkomst.

5 Comments

 1. Tack Tomas för svaret och mitt inlägg skulle snarare ses som en pik till alla som gärna har ”en åsikt ” om dessa brott när förövaren visar sig vara från ”den självklara” bakgrunden. När den inte är det så brukar inte bakgrunden vara så intressant för samma grupp

 2. Såklart måste jag svara på kritiken. Jag håller egentligen med, men förhållningssättet har förändrats stort under de senaste åren, mest på grund av sociala medier. Självklart har inte härkomst någon betydelse för vilket brott som begåtts, egentligen – det är förstås brottet och brottsoffret som ska vara det centrala. Och utan att lägga ytterligare eld på brasan kan vi låta det stanna där. Men, vilket är helt officiella fakta, är vissa delar av vårt samhälle överrepresenterade i vissa brott och jag tänkte nog tvärtom mot er som är kritiska. Vet alla att det handlar om en ursvensk gärningsman kanske vi kan undvika främlingsfientliga inlägg. Så blev det inte nu och jag kommer att tänka mig för en extra gång nästa gång… /Källberg, 24i

 3. Även jag undrar varför du skriver som du gör om eventuell härkomst? Är inte det totalt ointressant i sammanhanget?

 4. Först och främst; så hoppas jag att den drabbade mår så bra den kan och att allt går bra.
  En liten undran bara. Vad spelar det för roll vilken härkomst den gripne mannen har? Brottet är väl lika vem det än är?

 5. En otäck och fullständigt oacceptabel händelse!
  Bra, Källberg att du tog reda på mannens härkomst,
  så vi slipper osann ryktesspridning om vem gärningspersonen var.
  Oavsett vem, hoppas man (alltid) att straffet blir vad brottslingen förtjänar!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.