MP: Vi har tappat förtroendet

i ETTAN/INSÄNDARE/DEBATT/NORA

INSÄNDARE/DEBATT. Miljöpartiets Monika Aune är tuff i sitt utspel, men MP kommer inte att sätta sig i ett majoritetsstyre utan garantier för att Lindesbergs lasarett även i framtiden är ett akutsjukhus dygnet runt – året runt. Läs Monika Aunes inlägg här.

MP villkorar ett eventuellt majoritetsstyre i regionen

Under denna mandatperiod har majoriteten i regionen svikit oss i norra länsdelen gång efter gång. Det som ska vara ett akutsjukhus i Lindesberg har under flera tillfällen, genom olika åtgärder, avlövats både på akuten och nu senast IVA. Samtidigt har busslinjer mellan våra orter dragits in eller dragits ned.

Flera av regionmajoritetens beslut har man fått backa från efter högljudda protester från lokalbefolkningen. Under våren och försommaren har plötsligt höga representanter från majoriteten börjat besöka Lindesberg och prata. Något man borde ha gjort för länge sedan. För nu har vi, i norra länsdelen tröttnat. Man kan inte först backa och säga att beslutet om att stänga akuten på natten blev fel för att några månader efter stänga IVA på sommaren.

Vi har nu tappat förtroendet för nuvarande majoritets förmåga att leda hälso- och sjukvården för hela länet. En decentraliserad sjukvård där Lindesbergs akutsjukhus är öppet dygnet runt och där akutvård kan ges. För det handlar om trygghet och säkerhet för oss som bor här. Om regionens signaler om att våra behov ska räknas. Det handlar också om identiteten på platsen.

Miljöpartiet behövs i en majoritet nästa mandatperiod. Genom oss garanteras att lasarettet i Lindesberg får de resurser som krävs för att vara ett akutsjukhus – året om- dygnet runt. Får vi inga sådana garantier sätter sig inte MP i ett majoritetsstyre.

Monika Aune, Miljöpartiet

Första namn på norra listan

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.