Nervös väntan på Revykungen

i HÄLLEFORS/KULTUR/NÖJE/LINDESBERG/LJUSNARSBERG/NORA
ensemblen
Foto: Elisabeth Franzén

STADRA. På lördag är det dag för urpremiär för Johan Bernanders pjäs Revykungen på Stadra Teater. Och trots att det är femtonde sommaren är teaterdirektören Magnus Wetterholm lika nervös som vanligt.

– Visst har jag premiärnerver, säger Magnus. Det är samma sak varje gång.

Stadra Teater fyller i sommar 15 år och Magnus Wetterholm har ägnat det senaste halvåret till att planera för årets sommarteater. Och på lördag blir det urpremiär på pjäsen Revykungen och handlar om poeten och författaren Nils Ferlin. Ferlin var också revyartist i hemstaden Filipstad och en av våra mest folkkära poeter. I pressinformationen inför premiären beskriver man en egen nisch.

”Stadra teater har, sedan många år, som specialitet att på olika sätt gestalta kärleksfulla lögner om svenska författare. Den traditionen är inspirerande att fortsätta med.”

-Årets föreställning kommer helt rätt, säger Magnus Wetterholm. En föreställning med många värmande skratt, härlig musik och ett stänk av vemod.

Förväntningarna är som vanligt stora och konceptet kring Stadra Teater har förfinats för varje år.

– Det är ett stort äventyr varje år, säger Magnus. Och jag skänker ett stort hjärta till de sju skådespelare och de fem barn som medverkar. Stadra sommarscen är ju inte bara jag, utan alla entusiaster och en underbar publik skulle det inte fungera.

Hur har intresset varit inför årets föreställningar?

– Nu rullar det på. Vi är ju väldigt beroende av att publiken kommer och det är alltid pirrigt innan man är igång.

Kan du sätta in årets pjäs i sammanhanget att ni hållit på i 15 år?

– Det är svårt eftersom varje år blir så starkt. Jag hade sorg när förra årets pjäs tog slut och jag vet att det blir samma sak i år.

TOMAS KÄLLBERG

1 Comment

  1. Kanske ett tips för framtiden !

    Buskis med Nora kommuns ledarmaffia, skulle kunna dra in en massa teaterbesökare. Något mera töntigt och tokigt planerat, än deras olika objekt, (destilleriet, bryggeriet, länspendeln och bolagen, får man leta efter)

    Han från Viiby, skulle utan tvekan kunna dra in besökarpengar på Nora, men det kan också finnas kreativa lokala förmågor.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.