Mattias Söderman blev såklart matchhjälte med tre mål.

Nitro Nora fick jobba hårt för ny seger

i ETTAN/NORA/SPORT

NORA. Bortåt 200 åskådare valde att välja bort resterna av julmaten och istället gå på annandagsbandy på Danfo Arena i Nora när Nitro Nora tog emot Norrtelje. Hemmalaget fick dock jobba hårt för att ta den åttonde raka segern.

Matchen slutade 9-5 (4-3).

SIF Norrtelje visade direkt att man inte åkt till Danfo Arena i Nora för att fungera som ytterligare ett statistlag. 0-1 gjordes redan i bortalagets första anfall och kom förstås som en rejäl kalldusch för ett obesegrat NNBS.

Hemmalaget hade till en början svårt mot ett välorganiserat Norrtelje och fick slita för att freda sig mot bortalagets uppspel. Efter en kvart valde man dock att sätta styrtrycket högre upp och det visade sig framgångsrikt. Med ett högre NNBS kom också chanserna. Mattias Söderman kvitterade och gav hemmalaget ledningen innan Johan Malmqvist kunde utöka till 3-1 på ett riktigt vasst hörnskott i matchminut 38.

Elitseriespelaren Jonas Granberg hann dock förändra situationen till både 3-2 och 3-3 innan Mikael Jansson kunde ge NNBS ledningen in i pausen med 4-3.

Hemmalagets Mattias Brolin Munter öppnade sedan den andra halvleken med 5-3 redan efter några sekunder, framspelad av Jonas Freberg, och därefter blev det en kvarts ställningskrig. 6-3 gjorde Jesper Bryngelson, men Jonas Granberg replikerade 6-4 mindre än en minut senare.

Med dryga kvarten kvar att spela utökade Mattias Brolin Munter till 7-4, men Jonas Granberg satte en stund senare sitt fjärde mål och Norrtelje var åter med i matchen. Då klev Mattias Söderman fram och gjorde sitt tredje mål i matchen och i slutskedet fastställde Jesper Bryngelson slutresultatet till 9-5.

Noterbart är att NNBS missade två straffar och endast gjorde ett hörnmål, trots 15 försök. Mest anmärkningsvärt från annandagsmatchen är nog ändå att skyttekungen Tomas Knutson gick av planen mållös.

Nitro Nora leder Division 1 östra överlägset, men har på söndag returmöte mot Norrtelje borta när serien vänder.

Mål Nitro Nora: Mattias Söderman 3, Mattias Brolin Munter 2, Jesper Bryngelson 2, Johan Malmqvist, Mikael Jansson.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.