Nitro Nora nära att förlänga säsongen

i ETTAN/NORA/SPORT

VÄSTERÅS. Nitro Nora visar styrka i slutskedet av bandyns division 1 östra. På torsdagen besegrade man Västerås Bandy på bortais och i och med segern kan nog NNBS räkna med att säsongen förlängs med en sex matcher lång kvalserie till Allsvenskan.

Matchen slutade 2-11 (1-4).

Att vinna är ju det elitidrott handlar om och för Nitro Nora BS har det blivit en vana i vinter. NNBS har fått oväntat tufft motstånd från GT76 i den östra division 1-serien, men oddsen talar ändå för att NNBS återfinns i en av de två kvalserier som kommer att spelas så snart grundserierna är färdiga.

Mot Västerås Bandy hade man, som väntat, inga problem. Detta trots att man vilade spelmotorn Jesper Bryngelson och nestorn Johan Malmqvist och ytterligare ett par startspelare. Istället fick spelare som Leon Olofsson och Jacob Sjölander chansen och båda tog den chansen med bravur och två mål vardera lovar gott med en bredare trupp inför kvalspelet.

Serieseger innebär alltså inte direktuppflyttning till Allsvenskan, där NNBS spelade under fjolåret. I vinter har bandyförbundet beslutat om två kvalserier om fyra lag vardera, där ettan och tvåan spelar allsvenskt nästa säsong.

För Nitro Noras del är det mer eller mindre klart med kvalspel, trots att två omgångar återstår. Ettan i de fem division 1-serierna och lag 13 och 14 i Allsvenskan är givna, och till detta kommer den tvåa i antingen östra eller södra division 1 som har bäst snittpoäng per match. Idag går alltså både Nitro Nora och GT76 till kval. Från Allsvenskan kommer förmodligen TB Västerås och antingen Katrineholm Bandy eller Tranås BoIS och från de övriga division 1-serierna ser det ut att bli Tjust Bandy, Mölndal Bandy, Unik Bandy och Karlsborgs BK.

Svenska Bandyförbundet kommer, när serierna är färdigspelade, att göra en så kallad geografisk indelning, vilket borde ge NNBS ett söderläge. Spekulerat blir då motståndarna Tjust, Mölndal och TB Västerås eller Katrineholm Bandy.

Mål NNBS mot Västerås: Leon Olofsson 2, Jonas Freberg 2, Jacob Sjölander 2, Mikael Jansson 1, Mattias Söderman 1, Richard Andersson 1, Jakob Edström 1, Tomas Knutson 1.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.