Njut av Carlos Pebaqué

i ETTAN/KULTUR/NÖJE/NORA

NORA. Det erbjuds inte speciellt mycket i kulturella Nora denna Corona-sommar, men Sandbergs Boaättningsaffär väljer att gå den omvända vägen. Utan vernissage och annonser visar man just nu en riktigt fin utställning av med glaskonstnären Carlos Pebaqué.

Carlos Pebaqué har ställt ut hos Sandbergs flera gånger tidigare och utställningarna har varit mycket uppskattade. Sannolikt blir så fallet även denna gång, även om det inte blir någon sedvanlig vernissage med färgstarke Carlos i centrum.

Sandbergs har haft en utställning med glaskonst av Mikael Kenlind sedan i mitten av maj, men den utställningen har nu flyttat ut till förmån för Carlos Pebaqués glaskonst.

-Det har fungerat riktigt bra att ha en utställning trots Coronan, säger Fredrik Sandberg. Utan den vanliga vernissagen har vi kunnat hålla utställningen öppen utan problem. Det blir en bra spridning på besökare och vi har inte behövt stoppa folk.

Många glasälskare har Carlos Pebaqué som favorit och den världskände glaskonstnären arbetar vidare med sin patenterade Cara-teknik. Vacker glaskonst med ett tydligt grafiskt inslag präglar Pebaqués pjäser och de flesta känner vid det här laget till hans Happy Man och Happy Women.

-Visst känner man igen Carlos glas, säger Fredrik Sandberg. Lite nya former finns dock med i utställningen, precis som de välkända Happy-skulpturerna.

Utställningen med Carlos Pebaqué pågår till den 19 september och kan ses under Sandbergs ordinarie öppettider.

Vem vill inte ha en Happy-figur av Carlos Pebaqué?
Nytt är de oerhört tilltalande äpplen som finns med på utställningen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.