Nolltolerans mot rasism och hat

i INSÄNDARE/DEBATT

Som politiker i Ljusnarsbergs kommun känner vi  efter den senaste tidens händelser att vi vill  uttrycka oro inför den hätska stämning som råder i samhället och på internetsajter. Vi vill också å det starkaste protestera mot de handlingar som riktats mot medmänniskor som vistats i vår kommun.

Storleken på vår kommun gör att vi mer eller mindre känner alla, vi ser efter varandra och varandras barn och det ger samhället en känsla av trygghet och gemenskap. Detta är den positiva sidan av en mindre kommuns styrka och tillgång. Grannsamverkan, Föräldrar på gång och nattåkare är positiva effekter av den mentaliteten, något vi verkligen uppmuntrar och stödjer fullt ut.

Men.

Vi vill med detta uttalande visa vår totala nolltolerans för den rasism och det omålade hatet som florerat i olika forum och som påvisats i olika medier. Det verkar vara en ”bieffekt” av det goda grannskapet och den fina gemenskapen men som spårat ur. Människor hittar en gemensam nämnare, en punkt att samlas runt och kämpa tillsammans för. Vissa gånger går det bara för långt och blir för mycket.

Barnen i våra skolor ska lära sig vikten av rättvisa och tolerans, det ska finnas en självklarhet i jämställdhet och respekt för varandra.  Just nu har vuxenvärlden inte visat att det är så det ska vara och det måste blir en ändring. Fort. Vi ska lära våra barn ”Allas lika värde” !!

Kopparberg 2012-10-16

Wiveca Stopp (s)

Ulf Hilding (m)

Hans Hedborg (c)

Astrid Dahl (v)

Natalie Ström (mp)

Helle Bryn-Jensen (Kfl)

Jens Pettersson (sd)

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.