Kevin Sjöholm gjorde ett sent mål i matchen mot Mariebergs IK. Arkivbild.

Nora BK vände starkt men Frövi IK vann derbyt

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

FRÖVI. Derbyt i Närkefyran mellan Frövi IK och Nora BK såg ut att gå helt i hemmalagets händer, men Nora hittade ny energi och ny strategi och kunde sånär ha räddat en poäng.

Nu vann Frövi och matchen slutade 4-3 (3-1).

Det här var nog derbyt som hade det mesta. Inledningsvis ett strategiskt spelande Frövi IK som lyckades med det mesta och senare ett Nora BK som hittade lösningarna mot Frövis taktik och som lyckades reducera två gånger innan man till och med kvitterade.

24i har skrivit det förut. Frövi spelar efter den trupp man har och man gör det bra. Försvaret har mycket boll och anfallet har löpningarna och mittfältet består mest av skarvningar. Men så bra FIK gjorde det mot Nora. 1-0 en skarvning fram till Filip Höijer som sprang ifrån NBK-försvaret och satte 1-0 helt solo. 2-0 av Kevin Sjöholm efter ett liknande scenario där även Gustav Runström var inblandad och 3-0 genom Filip Höijer efter några tveksamma insatser i NBK-försvaret.

Men Nora gav inte upp. 3-1 efter en frilägesfällning där Naj Karlsson sedermera fick målet. I den 53:e minuten gjorde sena Alfred Zinderland Törling 2-3 och i matchminut 62 satte viktige Theodor Skarp 3-3.

Frövis favorit Kevin Sjöholm fick dock sätta det avgörande 4-3-målet i den 88:e matchminuten.

Frövi IK ligger femma i tabellan och Nora tia efter torsdagens match och Frövi möter närmast tabellfyran IK Sturehov borta den 16 juni, samtidigt som Nora BK tar emot tabelljumbon Hidingsta IK på hemmaplan.

Filip Höijer är otroligt snabb och har här sprungit ifrån Noras Markus ”Mördarn” Pettersson.
Kevin Sjöholm gör 2-0.
När Filip Höijer gjorde 3-0 såg matchen ut att släckas, men så var det inte.
Naj Karlsson fanns med i allt gällande Noras offensiv.
Alex Ekobo fanns inte med från start, men anlände efter en kvart och visade klass.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.