Naj Karlsson gjorde 2-1-målet.

Nora BK vann stort i premiären

NORA. Nora BK vann stort i division 3-premiären hemma mot IFK Åmål på lördagseftermiddagen, trots att gästerna var först med att hitta målet. Och segern var välförtjänt.

Matchen slutade 5-1 (2-1).

Trots att man hade en rad spelare borta visade Nora BK att man inte tänker bli ett stryklag i trean. Segern hemma mot IFK Åmål var ytterst välförtjänt och siffrorna kunde ha blivit större.

Nye tränaren Dennis Fransson kunde inte ha fått en bättre start i sin nya klubb. Med bra organisation och ett smart spel och aktiv coachning gav man aldrig gästande Åmål en chans. Med uppställningen 4-2-1-3 vann man enkelt egen planhalva och mittfältet och genidraget den här dagen var att alltid hålla veteranen Chris Vorenkamp på spelbar yta på mittfältet, något som innebar snabba uppspel till trion på topp.

Stor matchhjälte blev futsalstjärnan Senad Berisha som i sin första match noterades för tre mål. Kanske inte fulltränad, men med en timing som få har och med ett avslut som sällan ses på en grääsplan.

Vad segern betyder är förstås obekant än så länge. Corona-läget är detsamma i samtliga lag, men Nora BK kan stoltsera med att vara serieledare åtminstone idag.

Storseger i all ära, men på papperet ställde Nora BK inte upp med det bästa laget. När truppen skulle skrivas in på Svenska Fotbollförbundets resultatsida på fredagen visade det sig att tre av de övergångar som gjorts till Nora BK inte verkställts. Dessutom saknades tre andra startspelare i hemmalaget, vilket känns bra för den fortsatta säsongen.

154 åskådare sökte sig till Norvalla för premiärmatchen och stämningen bland publiken var på topp. Sorgligt dock att Svenska Fotbollförbundets hemsida med resultat och tabell så gott som aldrig fungerar. Många är intresserade av matchdetaljer och annat, men förbundet levererar allt som oftast – ingenting. Skärpning Svenska Fotbollförbundet… eller kalla in en konsult från Svenska Ishockeyförbundet.

Målskyttar Nora BK: Senab Berisha 3, Naj Karlsson 1, Nico Sabushimike 1.

Matchhjälten Senab Berisha som gjorde tre mål.
Senab Berisha gör 2-1.
Naj Karlsson dundrar in 1-1.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.