Nora Brasserie nya i Kvarteret Bryggeriet

i NÄRINGSLIV/NORA
Nora Brasserie
Ägarna Nicklas Salmin, Andreas Lovén och Henrik Olsson planerar hur uteserveringen för Nora Brasserie kommer att användas.

NORA. På fredagseftermiddagen presenteras Nora Brasserie som en viktig etablering i Kvarteret Bryggeriet i Nora.

­– Det stämmer bra, vi har tecknat avtal med ett nystartat företag, Grythyttan Hospitality Group AB. Bolaget drivs av tre personer som är kunniga inom mat & dryck och sprungna ur Restaurang- och Hotellhögskolan i Grythyttan, säger Jeanette Berggren, vd för Nora Fastigheter.

Ebab-2-golv-artikelNora Brasserie siktar på att erbjuda gastronomi med en rustik känsla och ett brett dryckesutbud samt har som mål att erbjuda en mötesplats för turister och lokalbefolkning.

– De tog i årsskiftet 2013/2014 över driften av Kantin Hyttblecket, Måltidsbutiken och evenemangsverksamheten i Måltidens hus och etablerar sig alltså till sommaren även i kvarteret Bryggeriet under namnet Nora Brasserie. Nora kommer nu få starkare kopplingar till Måltidsriket i Bergslagen och den här etableringen kommer att ge ytterligare besöksanledning till kvarteret, säger Jeanette Berggren.

– Vi är mycket glada över att nu nått en överenskommelse om att expandera till Nora. VI tycker Kvarteret Bryggeriet är ett spännande område som det finns en hög utvecklingspotential i. VI kommer driva Nora Brasserie med stor respekt för den historia som finns i området, och kommer servera kvalitativ mat och dryck som till stora delar är närproducerad. Nora är en fantastiskt vacker stad och vi tror kunna komplettera det befintliga restaurangutbudet med hjälp av den skolning vi fått genom Restaurang- och Hotellhögskolan i Grythyttan, säger Nicklas Salmin, VD för Grythyttan Hospitality Group AB, som förutom att driva den kommersiella driften i Måltidens Hus i Norden även äger Grythytte Bemanning.

10 Comments

 1. bra att ni fattar att 40-60 miljoner av kommun invånarnas skattepengar inte betyder att vi bor på Stureplan i sthlm,,detta är Alfred nobels förtjänst vi finns här,för arbetande folk som inte är röda för dom arbetar och vill inte bli undervärderade efter jobbat hårt hela veckor i bevarande av sitt arv för framtiden,,,läs historia,mina vänner,och sluta förstör sverige

 2. Verkligen kul! Något att se fram emot när ni kommer igång. Lycka till!

 3. Välkomna till en tuff men rolig och lärorik utmaning. Missa inte att slutföra era studier…och ta tillvara på den kunskap ni fått hittills.
  Hör av er om jag kan vara en resurs.

  Cilla
  er fd lärare Rhs
  och för styrelsen i Företagarna Nora

 4. Välkommen till oss i Nora. Ni har på kort tid gjort ett imponerande jobb i Grythyttan. Ni är efterlängtade!

 5. Mycket bra! Välkomna från Grythyttans restaurang o hotellhögskola till Nora. Ni behövs i Nora.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.