Karlsängskolan borde ha byggts om för länge sedan, men nu stoppas alltså planerna på nytt sedan upphandlingen blivit underkänd.

Nora Fastigheter AB måste göra om upphandlingen

NORA. Det går inte bra för kommunägda Nora Fastigheter AB. Nu meddelar Förvaltningsrätten i Karlstad att upphandlingen om den nya Karlsängskolan ska göras om.

Det var stora diskussioner när Nora Fastigheter valde att anta ett anbud från Karlstadbaserade Byggdialog när nu Karlsängskolan äntligen skulle byggas om. Nora Fastigheter valde ett upplägg som kallas partnering och sex anbud kom in.

När Nora Fastigheter presenterat Byggdialog som vinnare av anbudstävlingen valde flera av de förlorande företagen att överklaga tilldelningsbeslutet och tjänstemännen vid Förvaltningsrätten har jobbat hårt med ärendet.

Det har tagit tid för byggandet att bli verklighet, och i veckan kom alltså en dom från Förvaltningsrätten i Karlstad som tvingar Nora Fastigheter att göra om upphandlingen. Förvaltningsrätten anser att upphandlingen och tilldelningen skett i strid med Lagen om offentlig upphandling (LOU) och de grundläggande principerna i denna och ger företaget Byggtema i Örebro AB sitt stöd. I och med att man anser att Nora Fastigheter AB inte hanterat upphandlingen enligt de grundläggande principerna har Förvaltningsrätten valt att inte ens ta med de övriga överklaganden som Byggtema anfört i sitt överklagande.

Vad händer nu med den nya Karlsängskolan? Det vet nog ingen. Nora kommun har inga stora framgångar med sina byggprojekt för närvarande, men Karlsängskolan behöver fortfarande åtgärdas. Nu återgår frågan till de styrande politikerna, och då vet ingen vad som händer.

4 Comments

 1. Konstigt att det blir så här när man valt att ta in fastighetsproffs i styrelsen, en av dem till och med för ändamålet inlånad från Stockholm. Bolagen skulle framöver skötas professionellt och affärsmässigt var det sagt. Nej, det är så klart de avdankade sossarna och den koleriske noradirektören som ligger bakom dumheterna.

  Sollan och Ryis ta tag i det här nu!

 2. En anmälan till ARN om uselt ”konsultjobb”, inklusive vidhängande kontrakts
  pengar, är väl utsiktslöst, eftersom slantarna snabbt tvättats över till solida kassaskåp.

  Blir intressant att se, när Samhällsbyggnadsgänget, kläcker en ny detaljplan,
  ungefär som höns i en hönsgård

  Dyrt, blir det att ha de här ”skattebrukarna” i verksamhet. Kan man inte skicka
  ut dom i skogen och plocka blåbär eller nått ?

 3. Det är väl samma ”ledning” Norabostäder som i Nora kommun ?? Börja om från början-
  Dags att byta i bägge ledningar.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.