Nora Kyrkokör under återuppståendet i kyrkofullmäktige i november 2021.

Nora Kyrkokör åter i Nora kyrka

i ETTAN/KULTUR/NÖJE/NORA

NORA. Nora Kyrkokör firar i år 125-årsjubileum och kommer nu åter till Nora kyrka med två konserter under jubileumsåret.

Musikdirektören och organisten Axel Hambraeus startade Nora Kyrkokör 1897 och kören har sedan dess sjungit regelbundet i Nora kyrka på kyrkoårets alla högtidsdagar och vid många uppskattade konserter.

Nora Kyrkokör ger en jubileumskonsert och vårkonsert söndag 15 maj klockan18 i Nora kyrka.

Dirigent och organist är Marie J:son Lindh Nordenmalm.

Som sångsolister medverkar Carina Anderson, Astrid Jansson och Petter Andersson.

Bertil Vestergren medverkar med flöjtmusik.

Tillförordnad kyrkoherde Per Mellqvist leder aftonbön.

Vid konserten framförs Salig du och högt benådad av förre domkyrkoorganisten Agneta Sköld.

Musiken är tillägnad Nora Kyrkokör och Marie J:son Lindh Nordenmalm och uruppfördes vid Sveriges Radios inspelning i Nora kyrka december 2020.

Vidare framförs musik av Mozart, Björn J:son Lindh, John Rutter, Steven Hansen, Py Bäckman, Jerker Leijon, Paul Simon, gospel av Cyndee Peters och musikalmusik av Fredrik Kempe.

Det är fri entré till konserten.

I samband med att kollekt tas upp till Ukraina sjunger Nora Kyrkokör sånger på ukrainska och svenska tillsammans med församlingen.

Nora Kyrkokörs jubileum fortsätter i Nora kyrka den 16 oktober med Förklädd Gud av Lars-Erik Larsson tillsammans med Bergslagens Kammarsymfoniker, Näsby Fellingsbro Kyrkokör och solister. Dirigent är Marie J:son Lindh Nordenmalm.

2 Comments

  1. Jadu Bengt, det är verkligen tråkigt om den nya kyrkoherden försvinner precis nu när man trodde det började bli ordning i församlingen igen. Man önskar ju att det äntligen skulle bli lugn och ro för anställda och församlingsmedlemmar. Vad säger de styrande i kyrkorådet om detta? Väldigt tyst från det hållet tyvärr, jag trodde ändå det skulle bli mer öppenhet och information med det nya styret.

  2. Ja det är ju bra att de sjunger om Gud. Vorefint om de kunde sjunga in att en ny pastor kunde bli lite intresserad av att jobba i Nora. Han den sista Per har visst sagt upp sig för att det är så otrevligt. En blir ju lite orolig vad det är som händer?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.