Drönarbild vid tennishallen där de nya padelbanorna ska byggas till. Foto: NLTK

Nora LTK storsatsar på padel

NORA. I juni förra året invigdes Nora Lawntennisklubbs första padelbana och intresset formligen exploderade. I november var det dags att inviga bana nummer två, inomhus, och just nu bygger NLTK ut tennishallen för att få plats med två nya padelbanor.

-Det var en överväldigande majoritet av medlemmarna som röstade för den här satsningen vid ett extrainsatt årsmöte i slutet av maj, säger Jan Engblom, styrelseledamot i föreningen och projektledare för utbyggnationen.

Jan Engblom trycker på värdet av att NLTK som ideell förening satsar på padel. En utveckling som annars drivs av kommersiella krafter på de flesta håll med dyra speltider som följd.

-Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna spela padel till ett så bra pris som möjligt. Med fler banor kan vi också satsa vidare på padel för barn och ungdomar, säger han.

Drygt 160 spelare är med i klubbens seriespel som löper året runt. Det är nästan lika många damer som herrar och fler står i kö för att vara med i serien.

Agnes Steiner, en av de aktiva damerna, hängde på seriespelet efter att ha sett sin syster spela.

-Jag gick en introduktionskurs i klubbens regi i julas. Padel är så kul, svettigt och socialt, säger hon.

Det senaste året har antalet medlemmar i klubben ökat stadigt och även på tennissidan rullar numera en serie med flera divisioner. NLTKs tredje ben är pingisen med ett 20-tal aktiva barn och ungdomar.

Utbyggnaden av tennishallen pågår för fullt och beräknas vara klart vid årsskiftet.

Projektlledaren Jan Engblom framför den planerade utbyggnaden av tennishallen.
Från vänster Pernilla Körberg, Agnes Steiner, Natasha Anderberg och Helena Wästborn.
Pernilla Körberg ochAgnes Steiner under en padelmatch.

1 Comment

  1. Så här ska det se ut. Satsningar på tidsenliga sporter av driftiga människor i välskötta klubbar. Ingen belastning på kommunen, bara en stor tillgång.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.