Nora Fastigheters vd: Vi har en plan B

i HÄLLEFORS B/NORA/Okategoriserade

bdNORA. Nora Fastigheters vd Jeanette Berggren hoppas fortfarande att Bergslagens destilleri kan undanröja det konkurshot som hänger över företaget, men hon medger att man har en plan B.

– Jag har goda förhoppningar om att vi i så fall kan hyra ut lokalerna till ett eller flera andra företag, säger hon.

Bergslagens destilleri har någon vecka på sig att undanröja konkurshotet som bland andra Skanska står bakom. Men även om destilleriet lyckas få fram de pengar som idag saknas ackumuleras skulderna snabbt. Kontraktet med Norabostäder tog fart vid årskiftet och januarihyran betalades i tid. Februarihyran är fortfarande obetald och marshyran förfaller idag.

– Jag är inte orolig för att det här blir en förlustaffär för Nora Fastigheter på sikt, säger Jeanette Berggren. Men vi tappar såklart lite tid, säger hon.

Med dagens hyresnivå, en bra bit över den gamla som var 1,1 miljoner/år, kan inte vem som helst klara av att hyra lokalerna. Ändå är Jeanette Berggren inte orolig över att Norabostäder ska behöva skriva av delar av investeringen eller subventionera hyran på annat sätt.

– Det kan bli en hyresgäst, men det kan lika gärna bli fyra, säger hon. Men jag är övertygad om att hyressättningen kommer att bli densamma.

6 Comments

 1. Nu är det väl dags att stänga lekstugan och ta in seriösa hyresgäster? Jag kräver att Nora kommun slutar att finansiera dessa herrars dyrbara hobby. Som någon sa – så typiskt företag på glid..löften om att det kommer pengar hela tiden… Många är vi som är trötta på att se dessa individers överlägsna miner på stan…En flashig jacka och en fyrhjulsdriven bil hjälper föga när pengarna inte finns..

 2. Det är dags att införa tjänstemannaansvaret igen. Dessa som är inblandate i detta och känner sig träffade, borde avgå omedelbart.

 3. Klanka inte på Jeanette Berggren. Hon var inte anställd när allt det här rullade igång. Hon är i Norabostäder för att ställa allt till rätta efter den förra VD ordinarie VDn. Hon är det bästa som har hänt bolaget på årtionden. Klanka kan man göra på den nuvarande Ordföranden för NOrabostäder för han satt med i den styrelse som tog beslutet om att köra igång.

 4. Lägg ner denna dyra Fars som det är med detta bryggeri. Dessa pengar som Norabostäder pumpat in i detta skojarföretag hade behövts på annat håll.

 5. Norasbostäders VD har redan spelat bort hyresgästernas väl behövda pengar som skulle gått till välbehövlig rust och sanering av bostadsbeståndet. Borde inte detta leda till avgång för VD,n. Bryggeriet är ett högt spel med invånarnas skattepengar. Bryggeriet skulle ha gjorts till lägenheter från början. För det måste väl ha nått VD på Norabostäder att det råder bostadsbrist?

 6. Mja, plan B ?

  Snackar vi ”jönssonligan” eller på vilken nivå ligger det här?

  Mellan 20 och 30 miljoner investerat kapital av Norabornas pengar. (vad vi vet idag)
  Återbetalningstid 20 år = 1 miljon om året.(lågt räknat)
  Inget underhåll på kåkarna under 20 år ?
  Ingen förräntning på minst 20 miljoner på 20 år.

  Är det inte hög tid att stänga butiken ? Det här är ett ”konkurs”recept.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.