Norapartiet vill vänta med beslut om Solkatten

INSÄNDARE/DEBATT. I ett debattinlägg skriver Norapartisterna Jan Rylander och Boye Jonsson att man vill vänta med ett beslut Solkatten. Barn ska inte behöva betala för de beslut som förorsakat den dålig ekonomin i Nora, skriver man. Läs debattinlägget här.

Pedagogisk omsorg – en fråga om barns likvärdiga förutsättningar

Riksdagen kommer nästa år att fatta beslut utifrån en statlig utredning, vars slutbetänkande är ”Stärkt kvalitet och likvärdighet i fritidshem och pedagogisk omsorg”. Slutbetänkandet innehåller två alternativa förslagspaket, som båda syftar till att främja barns likvärdiga förutsättningar inför start i förskoleklass. Förslagspaketen är till stora delar likalydande.

Det finns all anledning att invänta Riksdagens beslut, innan beslut om Solkatten tas. Då kan ett beslut fattas på ett fullständigt beslutsunderlag och inte enbart på ett felaktigt ekonomiskt underlag. Majoriteten förslag har också stora brister i andra avseenden. Exempelvis har inte barnperspektivet vägts in.

Norapartiet föreslår att beslut om Solkatten tas tidigast nästa år utifrån vad som beslutas i riksdagen. Då hamnar barnen i fokus och frågan får ett helhetsperspektiv. Barn ska inte behöva betala för de beslut i Nora kommun som förorsakat den dåliga ekonomin. Det vore rimligare att de som fattat de dåliga besluten fick ta kostnaden och utgöra besparingen.

Jan Rylander och Boye Jonsson

Norapartiet

1 Comment

 1. Är nog mycket klokt att lägga Solkatten på hyllan !

  Betygsättningen från Statistiska som ”medborgarna” av någon anledning nu
  tycks tillåtas göra, blir nog inte nådig om politiken hoppar på ungarna.
  Idiotiskt tilltag, designat politiska A-laget.

  Kanske ide att rensa ut bland ”affärerna”. Var det inte 35 miljoner som fattades
  i pengapungen ?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.