Nordahl fortsätter att hylla ÖSK

KRÖNIKA. Fotbollsexperten Thomas Nordahl fortsätter att ÖSK efter bortasegern mot Sirius. ÖSK spelade de kanske bästa 60 minuterna i år, skriver Nordahl i dagens krönika. Läs Thomas Nordahls krönika här.

Hoppas det är slut på negativa överraskningar

ÖSK fortsätter att förvåna supportrarna och alla fotbollsentusiaster i landet. Den här gången genom att ännu en gång vinna på bortaplan och få med sig tre poäng hem till Örebro. Vi borde alla vara förvarnade om att ÖSK inte är samma lag på bortaplan som på sin hemmaarena i Örebro.

Trots att det till slut ”bara” blev en uddamålsseger så var den välförtjänt och det hade varit en stor orättvisa om ett i mitt tycke svagt Sirius kvitterat på tilläggstid. ÖSK presterade de kanske bästa 60 minuterna under årets säsong. Att vinsten resultatmässigt blev knapp speglar inte alls det som förekom på planen. Under större delen av matchen var ÖSK helt överlägset i allt, passningsspel, rörlighet, närkampsspel och så hade man en för dagen mycket inspirerad målgörare i Carlos Strandberg som svarade för ett hattrick av bästa märke, Den kapacitet han visade i den här matchen var imponerande. Vi som håller på ÖSK får hoppas han visar de här takterna lite mer kontinuerligt. Så mycket som han deltog i spelet i denna match har han inte gjort tidigare. Nu var det inte bara Carlos Strandberg som skall hyllas utan fler bidrog med fina prestationer. En som definitivt har bidragit till en uppryckning av laget är Broberg som med sin blick och passningsförmåga betytt mycket, inte minst för Carlos Strandberg.

Micke Almebäck är också en spelare som just för tillfället visar takter han var långt ifrån tidigare under säsongen. Löser många situationer med sin snabbhet och har varit ödmjukare i sitt spel på sista tiden. Två spelare som tidigare varit mycket omtalade är inte på topp just nu. Jag tänker på Jake Larsson och Philip Rogic. Kan dessa två komma upp i tidigare uppvisad form så kan ÖSK klättra i tabellen, allrahelst som man nu har både Eskilstuna och Sundsvall på Behrn Arena. Båda dessa lag verkar vara i fritt fall liksom Falkenberg. Lätt att säga, men det måste göras också på planen av spelarna.

Publiken på Behrn förtjänar och vill se ett vinnande och spelglatt ÖSK i de kommande matcherna så vi får hoppas det är slut på negativa överraskningar.

Tabellen är nu uppdelad i två skikt. De tre Stockholmslagen Djurgården, AIK och Hammarby överst med MFF, Häcken, IFK Göteborg och Norrköping jagande med inte allt för långt avstånd uppåt. Elfsborg och Örebro i ingenmansland och övriga sju lag kämpande för att hålla sig kvar i högsta serien.

Mitt tips att Falkenberg och Eskilstuna ramlar ur serien står kvar liksom att Sundsvall får svårt att behålla sin plats i högsta serien. 

Anmärkningsvärt när man läser tabellen är den stora skillnaden mellan topp och övriga lag. ÖSK har exempelvis 22 poäng upp till Djurgården som leder serien och 16 poäng upp till medaljplats. Avståndet mellan topp och botten i serien måste minskas. Om inte blir många matcher ointressanta och publiken kommer att minska för många lag.

Degerfors blandar fina prestationer med lite för många ”skitmatcher” med onödiga poängförluster. Nu senast en bra prestation när man lyckas vända ett underläge i matchen mot Frej och vinna med 3-2 på bortaplan. Liksom ÖSK ligger Degerfors i ingenmansland i tabellen och kan börja planera för nästa säsong. Intressant att se om Degerfors släpper fram några ungdomar i de sista matcherna. Klubben brukar vara bra på att utbilda unga spelare.

Både Forward och Rynninge måste höja sig betydligt för att undvika degradering. Storförluster för båda lagen i senaste serieomgången.

Båda lagen verkar ha stora försvarsproblem och de insläppta målen är alltför många. Anmärkningsvärt att de stora förlustsiffrorna är på hemmaplan.

Karlslund plockar sina poäng och befinner sig på en säker position i tabellen och kan spela utan press och har stora möjligheter att avancera och förbättra sin placering.

Karlslunds damer förlorade överraskande mot bottenlaget Bunkeflo på Behrn Arena och missade chansen att haka på den absoluta toppen i damallsvenskan. Har man efter en överraskande bra säsong blivit övermodig och underskattning ligger nära till hands. Bara en fundering?????

Tyvärr så är Nora BK:s  hopp ute efter lördagens stora förlust mot Karlstad med 6-1. Degraderingen får anses vara ett faktum.

Jag frågar mig fortfarande varför det blev så och orsakerna därtill. Jag har inte fått några svar ännu.

Fotbollshälsningar

Thomas Nordahl

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.