Nordahl skriver krönika med ett leende

KRÖNIKA. Fotbollsexperten Thomas Nordahl skriver idag en krönika med ett leende på läpparna efter ÖSK:s bortaseger mot Östersund. En stark insats efter den kritik ÖSK fick efter matchen mot Norrköping. Nordahl har, för första gången i år, också sett Nora BK spela. Läs Thomas Nordahls krönika här.

Starkt efter den massiva kritiken

Den här gången är det med ett leende i ansiktet som jag författar denna krönika. Jag tänker naturligtvis på ÖSK.s seger i det svåra bortamötet med Östersund. Starkt gjort att efter den massiva kritiken efter utspelningen mot Norrköping komma igen och prestera så bra att det räckte till tre poäng. Redan från start såg man ett aggressivare och modigare ÖSK, pressen startade högre upp och markeringen var tätare. Carlos Strandberg och Bertilsson var också betydligt rörligare än tidigare. Som vanligt är jag beredd att säga att Oskar Jansson var strålande. Några mycket svåra räddningar i kritiska skeden av matchen när det verkade som om Östersund var på väg att kvittera. I tidigare matcher har jag tyckt att Strandberg varit lite loj och stillastående men denna gång var han mer löpvillig och med sin tyngd svårstoppad för motståndarna. Passningsspelet var också betydligt bättre. Bollhållaren hade i regel fler alternativ vilket är oerhört viktigt för att få en bra rytm i spelet. Jobbigt att behöva jaga hela tiden för att få bollen. 

Jake Larssons 3-1 mål kom mycket lägligt och stängde i praktiken matchen. Östersund tappade geisten och den väntade forceringen efter en kvittering uteblev.

Mycket beröm! Välförtjänt, liksom kritik har varit befogad när det varit dåligt.

Ny match mot Sirius på måndag och förhoppningsvis har Axel Kjell hittat vissa nycklar som innebär ett mer vägvinnande spel där passningssäkerheten, löpvilligheten och modet står i centrum. Hoppas publiken på Behrn Arena får se Jake Larssons första mål på hemmaplan och en prestation av laget liknande den i Östersund. Varning för Sirius som är i stort behov av poäng. Har nu förlorat några matcher i följd efter en bra inledning och kommer säkert att spela mycket defensivt och vara rädda om den poäng man har när matchen startar. Ödmjukhet och tålamod blir viktigt i den här typen av matcher.  

Fortfarande lite för mycket tapp av boll centralt och blick på boll i eget straffområde. Man glömmer bort motståndaren.

Något att tänka på för Axel Kjell.

En vinst för ÖSK skulle innebära en behagligare placering i tabellen och därmed en mindre omedelbar press på spelare och tränare. Hela truppen skulle få ett lyft och harmonin i gänget liksom självförtroendet skulle bli bättre. Ytterligare ett misslyckande på Behrn Arena kan få motsatt effekt. Efter Sirius har ÖSK två svåra bortamatcher. 

Var på idylliska Norrvalla i helgen och såg Nora BK spela 3-3 mot Karlstad. En intetsägande mållös första halvlek. 

En spännande andra med sex mål. Nora ledde med uddamålet tre gånger men lyckades inte stänga matchen. Trots poängförlusten blev det en liten revansch för de senaste matchernas bedrövliga resultat. Bättre försvarsspel efterlyses. Några riktigt individuellt bra spelare, men man måste bli ett mer samspelt lag om klättring i tabellen skall ske.

Tyvärr förlorade Degerfors IF med 1-2 mot Dalkurd på Stora Valla igår kväll. Man hade chansen att haka på i toppen, men det kanske är att spänna bågen för högt. Trots förlusten igår har Degerfors startat serien bra. Av TV-bilderna att döma så saknades inte möjlighet till poäng, men dessvärre kom reduceringsmålet lite för långt in i matchen. För Degerfors är det bara att ta nya tag.

Fotbollshälsningar 

Thomas Nordahl 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.