Nu börjar biljetterna säljas ordentligt, säger Jeanette Andersson på Besök Linde AB.

Nu börjar draget efter biljetter till Ulf Lundell

i ETTAN/KULTUR/NÖJE/LINDESBERG

LINDESBERG. Den 13 augusti avslutar Ulf Lundell sin sommarturné 2022 i Lindesbergs Arena och publiken kan få uppleva ett av de största enskilda event som någonsin arrangerats i Lindesberg.

-Man märker att det är hård konkurrens om evenemangen den här sommaren efter pandemin, men nu börjar verkligen biljetterna ticka på, säger Jeanette Andersson, eventstrateg på Besök Linde AB.

Alla inser och en del spekulerar att Sommarturné 2022 kanske är Ulf Lundells sista stora turné. Och vad vore väl häftigare än att Lundell tog avsked av turnébussen just i Lindesberg? En historisk konsert i så fall.

Den som kan historien vet att Ulf Lundell skivdebuterade 1975 med ”Vargmåne” och under resterande år under 70-talet var han väldigt flitig, både med låtskrivandet och med romanskrivandet. Alla minns väl debutromanen ”Jack”.

Ulf Lundell har flera gånger själv annonserat att han ska sluta turnera, men varje gång har han överraskat och kommit tillbaka, lika framgångsrikt som alltid. Den senaste turnén gjorde han 2019, men sedan dess har ju pandemin satt stopp för allt och den 13 augusti kommer han äntligen till Lindesberg – efter två års väntan och längtan.

-Vi sålde ju bra med biljetter när Ulf Lundell skulle komma hit för två år sedan, berättar Jeanette Andersson. Men vi valde att betala tillbaka pengarna då och hoppas förstås att alla kommer tillbaka den här gången.

Omkring 3000 åskådare kommer man att kunna ta in den 13 augusti. Detta tack vare att man gör ståplats av arenans golv.

-Än så länge har vi sålt drygt 1000 biljetter, berättar Jeanette. Men då är 70 procent av biljetterna köpta av folk utanför kommunen och 40 procent av folk utanför regionen. Vi har sålt biljetter både till Kiruna och Ystad, men även utomlands.

-Lindesbergerna har inte riktigt kommit igång med biljettköpen än, men intresset är stort och jag hoppas att vi vill visa att vi kan fylla Lindesberg Arena när Ulf Lundell kommer hit. Men vill man vara säker på att få en sittplatsbiljett bör man skynda sig att boka.

Jeanette är övertygad om att Ulf Lundells turnéavslut i Lindesberg blir en succé, men arrangören Besök Linde AB tänker förstås ett steg längre.

-Det är väldigt viktigt för en stad som Lindesberg att det arrangeras evenemang som detta, säger hon. Det är jätteviktigt för oss att visa att det går bra att turnera även i Lindesberg. Det handlar om stolthet för invånarna i Lindesberg och för artister handlar det om att upptäcka Lindesberg, precis som för publiken.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.