Jesper "Nisse" Nilsson och Tobias Sjökvist får representera våra elitlag i slutspurten av respektive serie.

Nu börjar slutspurten i serierna

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. LIF Lindesberg har fem matcher kvar att spela och Lindlövens IF har fyra. Hur kommer det att gå under slutspurten av serierna?

Det är nu det börjar – slutet på säsongerna för våra elitlag. Det har så här långt gått bäst för Lindlöven, som kan göra sin bästa säsong någonsin. Och det har väl gått sådär för LIF Lindesberg, som i år gjort comeback i Allsvenskan efter ett år i Division 1. Man är väl tillbaka på den nivå man hade under flera år i Allsvenskan, då man balanserade platsen i tabellen kring de negativa kvalplatserna.

Lindlövens IF

Det är fantastiskt roligt att Lindlöven gör det så bra i vinter. Hösten är alltid en transportsträcka där man aldrig kan koppla av och väl inne i ”finserien” Allettan norra är varje match en kamp för livet. Ändå har Lindlöven gjort det så bra. Lindlöven är klart för Play Off med fyra matcher kvar att spela, men den slutliga tabellen ger fördelar till lagen i topp och slutskedet är därför väldigt viktigt. Så här ser Lindlövens sista matcher i Allettan norra ut.

21 februari Lindlövens IF-Brödernas/Väsby IK

24 februari Bodens HF-Lindlövens IF

25 februari Kiruna IF-Lindlövens IF

28 februari Lindlövens IF-Vallentuna Hockey

Lindlöven har haft det tufft att locka publik till hemmamatcherna, trots att laget levererat. Kanske kan de två sista hemmamatcherna ändra detta? Förra Lindlöven-stjärnan Filip Barklund återfinns sedan en tid i Brödernas/Väsby IK och förre Lindlöven-tränaren Jussi Salo tränar numera Vallentuna Hockey.

LIF Lindesberg

För LIF Lindesberg fortsätter kampen om ett nytt kontrakt redan i morgon lördag. Bortamatch mot topplaget Skånela ser tufft ut, men LIF har i några matcher visat bra klass mot topplag.

Herrallsvenskan i handboll är riktigt jämn och överraskningarna har varit många så här långt. OV Helsingborg sticker ut och har inte tappat en enda poäng och såväl tvåan Varberg som trean Skånela har presterat på toppnivå. Därunder är tabellen väldigt tajt med VästeråsIrsta som fyra med 22 poäng ner till LIF Lindesberg som tolva med 15 poäng. Tio poäng kvar att spela om och egentligen kan Herrallsvenskan sluta hur som helst. Men det kommer att krävas en hel del av LIF Lindesberg. Så här ser LIF Lindesbergs spelschema ut för de sista matcherna.

17 februari Skånela IF-LIF Lindesberg

25 februari LIF Lindesberg-VästeråsIrsta HF

2 mars HK Torslanda Elit-LIF Lindesberg

16 mars LIF Lindesberg-IFK Karlskrona

26 mars IFK Ystad HK-LIF Lindesberg

Egentligen en riktigt bra slutspurt för LIF Lindesberg, men det krävs att LIF får till ett riktigt bra spel. Skånela och VästeråsIrsta blir riktigt tuffa, men den övriga trion är absolut inte bättre än de brandgula.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.