Nu drar allvaret igång för LIF Lindesberg

LINDESBERG. Efter en rad tveksamma resultat drar Allsvenskan i handboll igång för LIF Lindesberg. I morgon lördag möter brandgult favorittippade Hammarby på bortaplan i Eriksdalshallen i Stockholm.

-Jag hoppas att vi lärde oss hur vi inte inte ska spela när vi mötte Hammarby för två veckor sedan, säger nye LIF-tränaren Stefan Karlsson.

Stefan Karlsson syftar på Tyresö Cup för 14 dagar sedan, då Hammarby spelade ut LIF Lindesberg och vann med tio bollar.

-Men tävlingsmatcher är något helt annat, säger Stefan Karlsson. Hittils under försäsongen har vi försökt spela in två olika försvarsspel och spelat 6-0 i en halvlek och 3-2-1 i den andra. I morgon kommer vi att koncentrera oss på ett försvarssystem.

Försvarsspelet har fått nästan allt fokus under försäsongen, med förhoppningen att bli tätare bakåt jämfört med föregående säsonger.

-Ja, jag har fokuserat mest på försvaret och på att få ihop en fungerande grupp, säger Karlsson. Det är otroligt viktigt att vi drar åt samma håll när vi nu ska bygga något nytt.

Stefan Karlsson pekar på matchen mot Malmö tidigare under försäsongen. En match där män (Malmö) spelade mot pojkar (LIF Lindesberg).

-Vi lärde oss en del där, säger han. Vi fick se vilken nivå vi måste hålla.

Träningsmässigt har man kämpat på i det Corona-tysta och först under de två senaste veckorna har man börjat titta på anfallsspelet.

-Jämfört med förra säsongen har vi ju tappat lite, men istället fått in Gustaf Ekström igen. Gustaf tillför mycket, både på planen, på träning och i omklädningsrummet.

Stefan Karlsson vill inte avslöja alltför mycket inför seriepremiären på lördagen.

-Jag hoppas att vi står upp, säger han. Att det blir en tuff match vet vi och nu är det upp till bevis – vi som lag och spelarna måste leverera.

Saknas i morgon gör Fatlum Ahmeti, som inte är säker på att han kommer att spela i vinter. En förlorad pjäs som är en av allsvenskans mest värdefulla spelare.

-Fatlum har tränat med oss en del och det är en klasspelare vi kommer att sakna i morgon, erkänner LIF-tränaren.

Ändå har ju Fatlum varit tveksam under flera år. Fanns ingen plan B?

-Vi har försökt vända och vrida på varenda sten, berättar Karlsson. Men det är svårt att hitta en ersättare när allt är så oroligt med pandemin. Nu får vi satsa och tro på Linuz Andersson och Asso Eliassi till dess vi vet om Fatlum ansluter eller inte.

Hammarby IF-LIF Lindesberg startar lördag 12 september klockan 17.00 i Eriksdalshallen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.