Nu ska även Kf i Lindesberg informeras

i LINDESBERG

LINDESBERG. Sällan har en fråga som den om Vätternvatten väckt så mycket reaktioner. Ikväll ska kommunfullmäktige i Lindesberg informeras av Samhällsbyggnads förbundsdirektör Eva Jonsson och enhetschefen för vatten på Länsstyrelsen, Peder Eriksson.

Frågan om Vätternvatten har funnits med på den politiska dagordningen i flera år, men det är först nu, under de senaste månaderna, som folk har fått upp ögonen för det gigantiska projektet att pumpa vatten från Vättern till Örebro – och till Nora och Lindesberg.

Sedan kostnaderna för projektet blev kända har många reagerat. En av dessa är Landsbygdspartiet Mats Lagerman, som är stark motståndare till ett deltagande i Vätternvattenprojektet.

Inför kvällens informationspunkt på kommunfullmäktiges sammanträde i Lindesberg har Lagerman ställt ett antal frågor till Länsstyrelsens Peder Eriksson. Lagerman får inte ställa frågorna under sammanträdet, men hoppas att Peder Eriksson svarar på dessa på eget initiativ under informationen till politikerna.

Lagermans frågor är följande:

 1. Varför Aktiebolagsform? (Ett aktiebolags huvudsyfte är att tjäna pengar till sina ägare).
 2. Varför brådska med att gå med i fas 1 i år?
 3. I förstudien finns även Köping, Arboga, Kungsör och Västerås med – Varför är de kommunerna ej med i dagens beslutsunderlag?
 4. Om Lindesbergs kommun går med – och om vi i framöver ser att ALTERNATIVA lösningar är bättre, säkrare och billigare för brukarna och medborgarna – Vad kostar det att utträda? (I aktieägaravtalet § 15 så kan man läsa mellan raderna att detta mycket väl kan bli en rejäl minusaffär för den kommun som vill sälja sina aktier och utträda).

1 Comment

 1. Nu skall det gud bevars informeras i Storbackas domäner. Är sådan tillåtet ?

  Om man skall sätta någon tilltro till det här, innebär det att Lindesberg och Nora, inte har ingått några som helst avtal om Vättervatten.

  Det hela ärbara en luftballong.
  ”tillåt mig småle” !

  Vad som avtalats, är inte avsett för pöbeln,(medborgarna), utan de kommer så småningom att få veta, via inbetalningskorten från Samhällsbyggnadsdirektionen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.