Magiska Stadra. Foto: Magnus Wetterholm.

Nu ska Fröding dansa över Grecken

i ETTAN/KULTUR/NÖJE/NORA

STADRA. Den 23 och 24 februari är det åter dags för Stadra Vinterscen att hänföra publiken. Då ger man nämligen ”Ispiruetter med Gustaf Fröding” på den lilla scenen i skenet från 100 stearinljus.

”På Stadra låter vi eldkasarna brinna och en 200 meter lång marschallallé ge stämning när vi mitt i kalla vintern åter ger två föreställningar på vår Lilla scen. För elfte året i rad vill vi locka publiken till upplevelser som nästan enbart kan ske på Stadra. Evenemangen invid Stadra Herrgård och sjön Grecken är unika och ger en konstnärlig upplevelse mitt i smällkalla vintern.”

Så skriver Stadra Teater om årets vinterföreställning om en dryg vecka. De unika vinterföreställningarna hänför ofta åskådarna och förmodligen kommer det att bli samma sak i år.

”Eftersom vi ligger på gränsen till det magiska och litterära landskapet Värmland kan mycket hända. För det finns få diktare som fått ord och vers att sjunga, gunga, spela och skapa ljud i vårt svenska språk såsom Fröding har gjort. Rytmen och orden har gjort honom omtyckt. Sedan barnsben är det många som kan strofer ur hans dikter. Mando Diao och Sven-Erik Magnusson har sjungit honom, konstnärer har målat hans motivvärld. Och självklart kan han gästa Stadra en senvinter. Hos oss ska diktaren få liv i såväl i själ som i sinne”, skriver teaterchefen Magnus Wetterholm i ett pressmeddelande.

Publiken kommer att få möta många av Frödings kända verk, såsom Ett gammalt bergtroll, Balen och Elin i hagen. Barbro Järliden, med ett långt förflutet från Värmlands länsmuseum och Alsters herrgård, blir Stadras isprinsessa som med anekdoter, berättelser och impressionistiska bilder vägleder publiken genom Frödings landskap.

Skådespelare: Magnus Wetterholm, Eva Haldert, Lasse Forss.

Frödingförtäljare: Barbro Järliden.

Eldvakter: Magnus Persson, Ove Petersson.

Produktion: Stadra Teater.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.