Nu väntar besparingarna på lasarettet

i ETTAN/HÄLLEFORS/LINDESBERG/LJUSNARSBERG/NORA

LINDESBERG. Regionens Hälso- och sjukvårdsnämnd tog på torsdagen beslut om budget för 2024 och många i den norra länsdelen fasar nu över konsekvenserna för Lindesbergs lasarett.

Många, många hoppades att politikerna i Hälso- och sjukvårdsnämnden idag skulle sansa sig i ivern att starta nedläggningen av Lindesbergs lasarett. Så blev det inte och de värsta farhågorna blir nu en bister verklighet.

De handslag som politikerna skakade med alla som protesterat vid det förra nedläggningshotet av nattkirurgin för ett par år sedan visade sig värda – ingenting.

Nu är budgeten fattad och nu handlar det om att ställa om efter den nya plånbok som väntar 2024.

Det ska nämnas att Moderaterna, Sverigedemokraterna och Liberalerna hade lämnat in ett eget budgetförslag, som åtminstone skulle ha mildrat konsekvenserna för Lindesbergs lasarett, och att Vänsterpartiet yrkade på återremiss av det förslag som nu antogs.

– Det finns en rad anledningar till vårt ställningstagande att inte bifalla det politiska styrets förslag till verksamhetsplan med budget för hälso- och sjukvårdsnämnden. Förslaget innehöll formuleringar som kan uppfattas som att beslutet om t.ex. Lindesbergs akutkirurgi redan är taget, det kan vi inte acceptera. Vänsterpartiet stödjer förslagen om minskad administration och minskade kostnader för hyrläkare men det finns inga konsekvensbeskrivningar och det saknas också tydliga beskrivningar av innebörden i förslagen. Utan beskrivningar av konsekvenser blir det omöjligt att ta ställning till förslagen”, säger vänsterpartisten Rolf Östman i ett pressmeddelande under dagen.

–  Med  vårt förslaget skulle akutkirurgin vid Lindesbergs lasarett samt de psykiatriskt slutenvårdsplatserna vid Karlskoga lasarett räddats, säger Patrik Nyström (SD) i ett pressmeddelande.

1 Comment

  1. Vad tycker Per Grängstet om det här eländet??? Ja just ja, det handlar ju inte om vargar…
    Om han kunde lägga 1% av sitt hat, engagemang och energi på viktigare saker, så kanske han kunde förändra världen något!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.