Ny ägare till bankhuset i Lindesberg

i ETTAN/LINDESBERG/NÄRINGSLIV

LINDESBERG. Det blev en snabb process för Bergslagens Sparbank att sälja fastigheten på Kungsgatan i Lindesberg, där bankens ledning och rådgivande organ sitter.

Ny ägare av fastigheten blev Lindefast AB.

En och annan höjde på ögonbrynen när Bergslagens Sparbank lade ut sitt huvudkontor för försäljning under hösten. Spekulationer om vart man ämnade att flytta spetsade diskussionen, men ett sådant scenario är höjt i dunkel.

Nu är det i alla fall klart att företaget Lindefast AB köper fastigheten på Kungsgatan 13 i Lindesberg.

– Vi är jätteglada att ett lokalt fastighetsbolag går in som ny ägare, säger bankens vd Cecilia Jeffner. Vi känner till varandra väl och ser fram emot ett nära samarbete. Vi vet att Lindefast AB satsar här i Bergslagen och det gör även vi, så det här känns som en winwin-situation för oss båda. Nu ska vi bara bygga om för att tillsammans möta framtidens behov och arbetssätt.

Lindefast AB tar över driften den 9 januari 2020 och man planerar att börja bygga om banklokalerna under våren 2020. Övriga hyresgäster påverkas inte av det nya ägarskapet av fastigheten.

– Vi ser verkligen fram emot att få vara hyresvärd åt Bergslagens Sparbank, säger Henrik Eriksson på Lindefast AB. Det är en lokal och stabil bank med stark förankring här, som bidrar till mycket av utvecklingen i Bergslagen. Kan vi då vara med och hjälpa till så är inga gladare än vi.

Lindefast AB är tämligen okända i Lindesberg och har en blygsam omsättning innan köpet av bankfastigheten. Bolaget har sitt säte i Ludvika, men återfinns på en privatadress i Nyköping.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.