Ny berättarkväll om dragspelaren Pepparn

i ETTAN/LINDESBERG

LINDESBERG. Var extra alerta idag om ni vill vara med på läkaren Per Zetterlunds nya föreläsning om dragspelsvirtuosen Leif ”Pepparn” Pettersson. På Lindesbergs bibliotek startar nämligen idag biljettförsäljningen och det är endast förköp som gäller.

Det blir alltså en ny berättarkväll om Leif ”Pepparn” den 27 mars i Lindesbergs församlingshem. Vill man ha en biljett till Per Zetterlunds uppdaterade föreläsning om dragspelaren Pepparn, ska man nog ta sig till Lindesbergs bibliotek. Tidigare föreställningar har snabbt blivit fullbokade och risken är stor att det blir samma sak den här gången.

Historien är förstås fantastisk. När läkaren Per Zetterlund höll tre (!) berättarkvällar för ett och ett halvt år sedan var det utsålt och berättarkvällarna om dragspelaren Pepparn lockade sammanlagt 1000 personer. Pepparn dog 1988, endast 34 år gammal, men har haft stor betydelse för många i framför allt Lindesberg. Efter föreläsningarna i Lindesberg har Per Zetterlund och hans kollegor gjort ett 15-tal liknande föreläsningar runt om i Sverige (och även i Riga).

– Intresset för ”Pepparn” och hans musik verkar vara omättligt, säger Per Zetterlund som nu laddat upp med ytterligare historier och bilder som visas under kvällen i församlingshemmet.

För musiken svarar Grenadjärsextetten från Örebro tillsammans med Resta-Rickard Eriksson på dragspel, Seppo Ylitalo på gitarr och Kajsa Zetterlund på bas. Förre översten Einar Lyth kommer också att medverka med historier från ”Pepparns” värnpliktsutbildning på I3 i Örebro.

Berättarkvällen hålls alltså i Lindesbergs församlingshem med början klockan 19. Biljetter kan endast förköpas från Lindesbergs bibliotek för 100 kronor styck med början måndag den 25 februari.

För evenemanget svarar Lindesbergs Hembygdsförening i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Tillväxtförvaltningen vid Lindesbergs kommun.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.