Christoffer Anrén gjorde ett mål mot Linden.

Ny förlust för Lindlöven

ESKILSTUNA. Den dåliga trenden för Lindlöven fortsätter. På fredagskvällen förlorade man bortamötet mot Eskilstuna Linden trots en överlägsen skottstatistik. I tabellen är det Grums som tagit kommandot och Lindlöven placerar sig trea efter fredagsmatchen.

Matchen slutade 3-2 (0-0, 2-2, 1-0).

Det såg länge ut att bli en oavgjord historia mot Eskilstuna Linden när inlånade Wilson Johansson gjorde det förbjudna i anfallszon. Johansson slutade åka skridsko men fortsatte haka en Linden-back och drog på sig en tvåa som kostade poäng.

Lindlöven var det bättre laget och vann skotten med 34-21, men effektiviteten saknas och då går det mesta emot. Både Lindlövens tränare Jonas Dufåker och sportchefen Tomas Östlund har tidigare sagt att man varit för ”mjuka” och det är definitivt det mycket handlar om. Synd, då Lindlöven har en väldigt bra backuppsättning.

Det är svårt att såga Lindlöven då man långa stunder är riktigt bra. Dessvärre är man inte riktigt redo för krig, och det är vad man behöver utropa. Många spelare gör det bra, men med för få slitvargar vinner man nästan aldrig jämna hockeymatcher. Här måste tränarna Jonas Dufåker och Mathias Morén allvarsprata med sina forwards. Lindlöven behöver tre, fyra riktigt grisiga forwards och frågan är väl vilka spelare som är beredda att ta rollen som gris?

Lindlöven har spelledigt på söndag och möter Grums hemma på onsdag. Stjärncentern Alexander Kovalonok kommer närmare en comeback och Lindlöven hinner med några grisiga träningar, något man måste visa Grums resultatet av. Det vore lätt att skriva att de snälla finlirarna skulle förpassas till fjärdelinan, då denna skulle bestå av 7-8 spelare. Bättre att önska att slitvargarna hamnar i finrummet för att vända trenden.

Mål Lindlöven: 1-1 Christoffer Anrén (Anton Widmark, Jesper Alasaari), 1-2 Carl Sjöberg (Anton Karlsson, Simon Brännvall).

3 Comments

  1. Blev några grisiga kommentarer, men det jag menar är att fler spelare i Löven måste vara obekväma i anfallszon. Att stå framför mål är att jämföra med en mittsexa i handboll – inte direkt de mest showande spelarna, men ändå de viktigaste. Så är det inte idag. Och det räcker inte att ”markera” en tackling med en inbromsande bakdelsrörelse för vingarna. Så här långt in på säsongen vet alla motståndare att Lindlöven är tekniskt riktigt bra, men alla vet också att det är ofarligt att utmana fysiskt…
    /Källberg

  2. Håller med ”Älskar hockey” i hens kommentar, men håller också med Källberg som kräver fler grisar. Avsluta lånet av Wilson Johansson, en spelare som är så långt ifrån gris man kan komma, men som agerar som om han kom in som en NHL-stjärna i ett division 1-lag och ska ha alla lägen. Vilka av de ordinarie spelarna kan förvandlas till grisar?

  3. Samtliga målvakter som Lindlöven nu möter ”blir bra”. De växer samtliga ut till riktiga monster. Hur är det möjligt? Flera av de etablerade spelarna kommer liksom inte upp i deras nivå. Man vinner ju inte matcher med att vinna skottstatistiken. Det är absolut inget att trösta sig med som gjorts ett flertal tillfällen. Hur kan Dufåker inte få fart på laget i stort? Han har ju haft snart en hel säsong på sig. Bästa backuppsättning någonsin! Längst bak står numera en målvakt som visserligen stoppar en del puckar men fångar dem aldrig. Retur på retur rakt ut och trycket kvarstår. Skjuter forwards högt så blir det mål. Sjunker och sätter sig väldigt tidigt. Nej nu är krisen total! Nu kan vi inte skylla på något somhelst annat. Laget är som det sägs, helt under isen!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.