Ny högstadieskola kan bli resultatet

i NORA

NORA. Barn- och utredningsnämnden i Nora gav på onsdagen förvaltningschefen Anders Danielsson i uppdrag att utreda kommunens framtida behov av förskolor och skolor. Ett uppdrag som kan resultera i att en ny högstadieskola byggs.

Under många år har det spekulerats och tyckts om Nora kommuns skolor och förskolor. Järnboås skolas vara eller inte vara har kanske flitigast diskuterats, men även Ås skola har omgärdats av nedläggningsrykten, precis som en rad förskolor.

Vid onsdagens sammanträde i barn- och utbildningsnämnden i Nora bereddes ärendet av nämndens politiker bakom stängda dörrar innan sammanträdet öppnades för allmänheten och initialt tycktes majoritet och opposition vara överens – åtminstone i stora drag.

Under den öppna diskussionen avslöjade nämndordföranden Per Andréasson att han redan gett förvaltningschefen i uppdrag att börja titta på möjligheterna att bygga en ny förskola vid Hagby ängar. Delar av oppositionen uttryckte sitt missnöje över detta föregående av beslutet, och Andréasson förtydligade sig med att även öppna upp möjligheterna på att bygga en ny högstadieskola – istället för Karlsängsskolan.

– Miljömässigt och pedagogiskt är Karlsängskolan inte bra, menade han.

Oppositionen förvånades av Andréassons uttalanden och Eva Stenqvist (C ) menade att hon åtminstone ville ha information för att sitta i nämnden. Partikamraten Titti Hansson var lika frågande.

– Varifrån kom planerna om Karlsängskolan, frågade hon. Det här är helt nytt för mig.

Resultatet av diskussionerna blev att förvaltningschefen fick i uppdrag att ingående utreda hela kommunens framtida behov av såväl förskolor som skolor. Ett mäktigt uppdrag som ska delrapporteras vid nämndens första sammanträde 2013.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.