Ny insändare från Göran Skoglund

INSÄNDARE/DEBATT. Förre bankchefen Göran Skoglunds senaste debattinlägg lockade massor av läsare att kommentera – med ris och ros. Nu har Skoglund skrivit ett nytt inlägg – om hur politikerna beslutar över folks huvuden. Läs debattinlägget här.

Vem är till för vem?

Det är verkligen svårt att förstå hur de styrande politikerna i Nora tänker.  Gång på gång kör man över samhällsmedborgarna utan ens deras hörande. Jag ställer mig samma fråga som när det gällde kyrkan – förstår inte tjänstemän och politiker i kommunen vem som är till för vem?

Trafikplanen är på väg att beslutas utan medborgardialog trots massivt motstånd.

Barnomsorgen är under stor förändring utan föräldradialog trots massivt motstånd. Anskaffande av allaktivitetshus för marginalidrotter till avsevärda kostnader under många år för medborgarna utan medborgardialog. Borttagande av konstfrusen isbana för barn och ungdom centralt belägen och inte minst för bandyn utan medborgardialog. Indirekt beslut om nedläggning av bandyn som sport i Nora utan medborgardialog. Bara för att ta några exempel.

Som chef i näringslivet fick man tidigt lära sig vikten av förankring och samråd om man ville ha jobbet kvar.

Man brukar höra om kompetenta politiker att de har örat mot marken. Sådana politiker har vi haft i Nora av olika ”färger”. Nu lyser de med total frånvaro. Det verkar inte ens som de har självbevarelsedrift att vilja sitta kvar efter nästa val men det kanske är så att de upptäckt att de saknar kompetensen och inte klarar ”skutan” och har resignerat för det står väl ganska klart att de inte sitter en mandatperiod till.

Göran Skoglund

Nora

1 Comment

 1. Att Noras ledning kör i allt mer desperat takt för att utöva makt med vidhängande pengar, står väl ganska klart..

  Folk som det här rör sig om dyker upp runt om i världen. En del samlar på skor,
  eller väskor, andra låser in sig i bunkrar. Kallas för diktatorer.

  I Nora är det byggdrömmar, detaljplaner upphandlingar tomtaffärer byggkontrakt som förser ledningen med livets överflöd. Sen att mycket går
  åt pipsvängen får skattebetalarna klara ut.

  Sitta och spela ”allan” med storbyggare är mycket kuligare än att föra dialog med
  fattiglappar.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.