Ny poäng för kämpande Nora BK

i ETTAN/NORA/SPORT

NORA. Nora BK tog en oväntad och viktig poäng hemma mot serietvåan FBK Karlstad på ördagseftermiddagen, en poäng som kan visa sig viktig när serien så småningom ska summeras.

Nora BK-FBK Karlstad slutade 1-1 (1-1).

Alla har nog förstått att Nora BK kommer att få en jobbig höst, men som lag kanske NBK är inställda på att motbevisa de som tror att Nora kommer att åka ur trean. Att ta en poäng mot serietvåan måste åtminstone stärka de röda en hel del.

Karlstad tog ledningen redan i matchminut 4 efter en omdiskuterad offside-situation, men hemmalaget lät sig inte nedslås och valde istället att strunta i Karlstads tabellplacering.

Nora har tappat en del spelare sedan vårsäsongen och tränaren Dennis Fransson har tvingats förändra en hel del i spelet. Josef Steiner är idag den spelare det mesta cirkulerar kring och Steiner gör förmodligen inte tränaren besviken. Två mål senast och ett mål idag är kul och för alla supporters bara att hoppas att Steiners fina form håller i sig.

Det var nämligen Josef Steiner som kvitterade Karlstads ledning efter en halvtimme. En trasslig situation där Steiner höll huvudet kallt och passerade Karlstads målvakt med en lätt vickning.

Andra halvlek var Karlstads, men Nora kämpade och kontrade och kom som närmast ett stolpskott efter en halvtimme. Oavgjort nog ändå rättvist och Nora får nu rikta in sig på nästa match, borta mot Köping. Efter dagens match inte en omöjlig uppgift.

I tabellen hände ingenting för Nora. Fortfarande nia och på nedflyttningsplats, men dagens poäng väcker hopp.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.