Ny smärtsam förlust för LIF Lindesberg

i SPORT

LINDESBERG. LIF Lindesberg räckte inte till i söndagens hemmamatch mot Rimbo HK Roslagen, Slutsiffrorna skrevs till 27-31 (16-18) och det speglar skillnaden mellan lagen.

– Vi gick ifatt men lät dom ta över igen, summerar LIF-tränaren Herman Arenvang. Vi har inte råd med sånt.

Det började allt annat än bra för LIF Lindesberg mot Rimbo. 1-4 efter några minuter och LIF-tränaren Herman Arenvang så sig tvingad att ta en mycket tidig timeout. Effekten uteblev dock Rimbo kunde ganska enkelt hålla två, tre måls skillnad under större delen av den första halvleken. LIF jobbade sig dock ifatt i protokollet och i halvtid var skillnaden bara två mål.

Den andra halvleken började som den första. Efter en kvart av akt två ledde Rimbo med 27-20 och Herman Arenvang tvingades ta sin timeout i ett mycket utsatt läge. 4-9 under den perioden är förstås under all kritik.

– Vi började dåligt och jagade oss ikapp, men så börjar det lika dåligt i den andra. Det har man inte råd med på den här nivån.

LIF kämpade dock på och med fem minuter kvar var ställningen 25-28 och hoppet levde. Men utvisningar knäckte LIF denna afton.

– Matchen blir sönderryckt för oss av alla utvisningar, säger Herman. Vi är inte tillräckligt kyliga i avgörande lägen.

LIF orkade inte och de etablerade spelarna visar inte vägen som de måste. Konrad Rasmussen, som är tänkt som nyckelspelare, underpresterade och drog dessutom på sig ett rött kort och flera andra spelare kan betydligt bättre.

– Vi gör ingen bra match och framför allt gör vi en för dålig första halvlek, är HErman Arenvangs snabbanalys. Men när vi inte spelar bra är vi inte bättre än så här.

Bilder kommer inom kort.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.