Alltid kamp mellan Lindlöven och Arboga, som möts i en otroligt viktig match på söndag - i Arboga.

Ny smärtsam förlust för Lindlöven

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG/SPORT
Det började bra för Lindlöven. Här är både pucken och Max Lalander på väg in i målet för 1-0.

LINDESBERG. Det vill sig inte för vinterns upplaga av Lindlöven. På onsdagskvällen inkasserade Löven en ny smärtsam förlust när IFK Arboga gästade Lindehov.

Matchen slutade 2-5 (2-2, 0-1, 0-2).

Det är visserligen många poäng kvar att spela om, men Lindlöven får nog snällt acceptera att spela i Fortsättningsserien efter jul och eventuellt ta sig in i Play Off bakvägen. Lindlöven är nu 8 poäng efter Arboga och och 7 poäng efter Grums som båda slåss om femteplatsen i tabellen. Löven har så här långt bara tagit 14 poäng på 13 matcher och då ska man kanske inte spela i Allettan.

Spelet mot Arboga var typiskt för Lindlöven i vinter. Riktigt bra inledning på matchen och ledning med 2-0 innan Arboga vaknade. Men i ledning eller medgång blir Lindlöven ett juniorlag, där alla vill spela offensivt och där i stort sett ingen vill spela riktigt rejäl seniorhockey. Att bara fara runt och gasa på skridskorna är sällan effektivt utan en idé.

Arboga hann kvittera innan den första perioden var slut och duktige Roman Semjonov kunde sedan göra den andra aktens enda mål. Semjonov utökade sedan Arbogas ledning i mitten av den sista perioden och förre Lindlövenspelaren Alexander Kovalonok kunde fastställa slutresultatet till 2-5 genom mål i tom kasse med drygt tre minuter kvar.

En summering av matchen ger att IFK Arboga har ett mycket bra lag där framför allt Alexander Kovalonok sticker ut. Ett mål och fyra assist ikväll säger en hel del om hans skicklighet. För Lindlövens del saknades ett rejält division 1-spel, som många gånger denna vinter. Max Lalander startade som en härförare och gjorde det första målet, men fick en puck på armen och tvingades gå av en bit in i den andra perioden, i övrigt svårt att se så mycket positivt.

Mål Lindlöven: Max Lalander, Erik Broman.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.