Ny stormatch av Lindlöven

i Okategoriserade/SPORT

LINDESBERG. Efter bara 2.40 ledde Lindlöven med 2-0 i onsdagens hemmamatch mot Enköping. En strålande förstaperiod grundlade till slut en säker seger med 7-3 (4-1, 2-2, 1-0). Och Lindlöven ligger nu trea i tabellen.

– Den första perioden är riktigt bra, berömmer Löventränaren Staffan Tholson.

Staffan Tholson tar sällan till överord och alla på Lindehovs läktare skulle nog nickat instämmande till berömmet över Lindlövens första period mot Enköping. Niklas Nooni gjorde allt rätt vid 1-0 efter bara 1.40 och Hampus Lind gjorde snyggt 2-0 en dryg minut senare.

Trots kalasstarten fortsatte Lindlöven i ett mycket högt tempo. Stark skridskoåkning på fyra formationer och ett ännu högre passningstempo. Duktige backen Emil Johansson satte 3-0 i spel fem mot tre efter 6.29 och Patrik Säfström utökade till 4-0 efter kanppt 15 minuter. Enköping reducerade till 4-1 innan perioden var slut, men en av Lindlövens bästa akter var ett faktum.

– Vi fick en drömstart, hade snabba spelvändningar och samlade anfall precis som vi tränar på, säger Staffan Tholson.

Den andra perioden började lika bra som den första när Niklas Ottosson gjorde 5-1 i den första minuten. Men därefter tog domaren Janne Asserholt över tillställningen och lyckades hitta fem Lövenutvisningar under återstoden av den andra perioden. Enköping gjorde 5-2 och 5-3 och hade bud på uddamålsunderläge när Patrik Säfström, efter pass av Magnus Rehnberg, kunde göra 6-3 med en man mindre på isen innan den andra perioden var över.

– Då var jag riktigt förbannad på killarna och det fick höra inför den sista perioden, säger Tholson. Tre av utvisningarna drog vi på oss i anfallszon, rena bekvämlighetsutvisningar. Killarna trodde matchen var klar.

Tholsons vrede fick ordning på Lövens spel och någon fara var det aldrig. Emil Johansson fick göra den tredje periodens enda mål och segern kändes aldrig hotad.

– Vi fick ordning på det igen, säger Staffan Tholson. Jag gick ner på folk.

Bäst i Lindlöven var andrafemman med backarna Emil Johansson och Dustin Hatlelid bakom Anton Magnusson, Joakim Olsson Fromell och Niklas Nooni. Tholsson vill dock hissa Joakim Olsson Fromell, Emil Johansson, Magnus Rehnberg ocg såklart målvakten Philip Ödmark.

– Jag är fortfarande övertygad om att Ödmark håller en god allsvensk klass och det visade han väl ikväll.