Kung Nisse visade klass.

Ny storseger för LIF Lindesberg

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. LIF Lindesberg tog på fredagskvällen en ny säker seger när Silwing-Troja gästade Lindesberg Arena. Dominant i hemmalaget var skyttekungen Jesper ”Nisse” Nilsson, som till och med fick beröm mellan målen av förre stormålvakten Michael Åström, som fortfarande vaktar målet som 46 -åring.

LIF Lindesberg-HK Silwing-Troja slutade 34-25 (16-9).

LIF Lindesberg var totalt överlägset HK Silwing-Troja denna fredagskväll. Massor med offensiva mål helt enligt matchplanen, men kanske lite väl många insläppta framför allt i den andra halvleken. Nio mål plus beskriver inte riktigt matchen.

Nå, alla förstår att det är svårt att hålla 100 procent fokus när man tidigt, tidigt känner att man är betydligt bättre än motståndaren. Att fortsätta spela så som LIF gjorde i inledningen under 60 minuter är inte att begära. Man ledde med 12-3 när man började skifta manskap och skärpan sjönk en aning.

Till dagen bör noteras att LIF-topparna Tobias Varvne och Herman Bosson saknades. Varvne var sjuk och Bosson satt på lätaren med gipsad hand. Bosson gipsades på torsdagen och ska ha paketet på i tio dagar, men är kanske spelklar i stort sett omgående. I värsta fall en spricka som kräver ytterligare ett par veckor i gipspaket.

Det räckte bra ändå mot 08-laget Silwing-Troja. Gästerna mönstrade ett väldigt ungt lag med de flesta födda på den här sidan av 2000, bortsett då från målvakten Michael Åström, som tidigare i karriären hette Jansson, och som har spelat många stora matcher i Elitserien.

LIF Lindesberg gjorde en bra match mot Silwing-Troja, men fortsätter att starta och spela ett försvarsspel 6-0 som tillåter motståndarna att komma nära om de får skottchans. Och jämfört med säsongerna när Max Broman och Martin Boija fanns på kanterna verkar kantspelarna just nu mest agera utfyllnad – trots att dessa visar klass när de inte är förpassade till att ”stå i struten”. I division 1 finns alla möjligheter att träna in nya spel där kanterna är inblandade, men dessa chanser sparar man uppenbarligen till våren.

Mål LIF Lindesberg: Jesper Nilsson 10, Asso Eliassi 6, Anton Flood 6, Oskar Cosmo 4, Joel Karlström 3, Jesper Gyllby 2, Felix Karlsson 2, Emil Pettersson 1.

Här kommer ingen fram.
Det blev tio mål för Jesper Nilsson mot Silwing-Troja.
Två kantmål blev det för Felix Karlsson.
Herman Bosson har varit tongivande under inledningen av serien, men satt under matchen mot Silwing-Troja på läktaren tillsammans med Jonas Blad – gipsad.

3 Comments

  1. Tomas Källberg det är du som har 2-3 spelare före laget inte jag och det är du som Skribenten som hittar på ogiltiga orsak ,, du är journalist måste ge alla det de förtjänar, du ska vara rättvist .

    och vad är Lif Lindesbergs gamla motto??

  2. @Lindesbergs. Sorry sen kommentar på kommentaren, men var ärligt talat osäker på om jag skulle svara när jag såg den. Skribenten ”Lindesbergs” lever långt ifrån LIF Lindesbergs gamla motto ”Laget före jaget” och tycker att jag som journalist alltid ska hylla Asso Eliassi, som mycket riktigt blev matchens lirare igår enligt sponsorn. Jag tycker att Asso Eliassi gjorde en bra match, jag också, men tycker att Jesper Nilsson var den som stack ut. Kommentaren är förstås skriven av en Asso-supporter och det har jag inga som helst problem med, men om man ska skildra matchen som helhet tror jag ganska enkelt att jag kan stå för min matchens lirare – Jesper Nilsson. /Källberg, 24i

  3. Istället för att berömma unga pojkarna som tog ansvar och vann matchen jagar Tomas Källberg läktaren och nämner några namn som är och var hans favoriter , med respekt till alla namn

    Inte ens vågar nämna matchens lirare, vilken journalist!!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.