Det nya bankhuset smälter in i Noras känsliga miljö.

Nya bankkontoret i Nora snart klart

i ETTAN/NÄRINGSLIV/NORA

NORA. Byggandet av Bergslagens Sparbanks nya bankkontor på Rådmansgatan i Nora har följts av många intresserade Norabor sedan byggstarten i december 2018. Nu är det snart klart och den 4 november planeras öppnande av kontoret.

-Den nya lokalen är anpassad efter hur verksamheten ser ut idag och ger oss möjligheter till ännu bättre service, säger Berry Andersson, kontorschef på Bergslagens Sparbank i Nora i ett pressmeddelande.

Det nya bankkontoret får en hälften så stor yta som i de nuvarande lokalerna tvärs över gatan, och är anpassat efter hur dagens digitalisering och förändrade kundbeteenden.

Det blir nu ett kontorslandskap och ett antal rum för bokade möten, men för kunderna blir det ingen stor förändring. Bland annat kommer personalen att flytta med in i de nya lokalerna.

– Ändå är det mesta sig likt, säger Berry Andersson. Kunderna kommer att mötas av kassa och expedition, och känna igen personalen – alla hänger med. Och kontanthanteringen fortsätter vi med.

Bergslagens Sparbank har huserat i nuvarande lokaler sedan huset byggdes 1898 och har passat bra för den bankverksamhet som nu snabbt förändrats på några år.

– Det ser annorlunda ut idag. Det handlar mer om bokade möten för personlig rådgivning kring stora affärer som till exempel bostadsköp. Och självklart spelar digitaliseringen en viktig roll, många ärenden kan man ju sköta hemifrån idag, säger Berry Andersson.

Nybygget, tio meter från det gamla kontoret, smälter in bra i byggnadsstilen i Nora och läget är ju detsamma.

– Huset är helt nybyggt, vilket är speciellt i sig då det inte byggts i centrala Nora på säkert 50 år. Det smälter in fint bland de gamla trähusen på gatan, det blir kanonfint, säger Berry Andersson.

– Vi räknar med flytt i slutet av oktober, och planerar att öppna det nya kontoret 4 november. Och självklart kommer vi ha någon form av invigning. Så håll utkik efter mer information, säger Berry Anderson avslutningsvis.

3 Comments

 1. Bankfackens borttagande, är ju en försämring av villkoren att bo i Nora.

  Förvaring av värdefulla släktklenoder och handlingar blir riskabla om de måste
  förvaras i hemmet och man tingas att vända sig till någon annan., utombys.

  Ett sätt att skydda medborgarna skulle kunna vara att rensa rent bland tjyv och
  hälarklientelet. men till det fordras politiska pengar till polisen.
  vi har ju som bekant ett antal lokala ”inbrottare”.

  Ett ämne som nog svårligen kommer upp i Noras ledning eftersom det betraktas som ”skämmigt” i idyllen.

 2. Slopandet av bankfacken är ingen bra lösning för många av kunderna.
  Det erbjudande som gavs att inköpa mindre kassaskåp är ingen bra lösning, svårt att fästa i golvet i en hyresfastighet. Helt enkelt det är inte tillåtet.
  Fästes inte skåpet är det ett lätt byte för dem som vill ”låna” det.
  Jan Rylander

 3. Inte byggts i centrala Nora på 50 år..? Vid sidan av församlingshemmet kan jag på rak arm komma på åtminstone tre bostadshus nästan i direkt anslutning till torget.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.