Osman och Dalal Agrali har tagit över Maria Langs krog i Nora.

Nya krögare ska få gästerna att trivas

i HÄLLEFORS B/NÄRINGSLIV/NORA
Osman och Dalal Agrali har tagit över Maria Langs krog i Nora.

NORA. I måndags öppnade Maria Langs krog efter ett kortare uppehåll. Anledningen var att Osman och Dalal Agrali tagit över restaurangen och ska nu göra Maria Langs krog till en riktig trivsam krog.

– Man kan inte göra så mycket med en lokal som är K-märkt, men vi kommer att se till att våra gäster trivs, säger Osman Agrali.

Den som varit stammis på Maria Langs krog kommer att känna igen sig i menyn. Osman och Dalal kommer att fortsätta att servera svensk husmanskost på sitt sätt, men med en meny som påminner om den som Georges Darakji jobbade in under sina elva år som krögare.

– Konceptet blir väldigt likt det Georges hade, säger Osman Agrali. Lunchrestaurangen serverar svensk hemlagad husmanskost. Men vi kommer också att satsa på pizza och kebab i Bakfickan på Rådstugugatan. Jag har ju tidigare drivit Jalla Jalla i Lindesberg och pizza- och kebabkonceptet blir detsamma.

– De kunder som varit här under de första dagarna har varit nöjda, säger Dalal Agrali med ett leende.

Oktober är den absolut sämsta månaden för alla restauranger, men Osman och Dalal har siktet inställt på sommaren.

– Nu handlar det mest om att jobba, jobba och laga god mat som kunderna tycker om, säger Osman. Men till sommaren kommer det att hända saker. Då kommer vi att bygga om uteserveringen ordentligt, ha grillen tänd ute, stor tv-skärm ute, ha en sommarmeny, musik på helgerna och ha öppet lite längre.

Investeringar för gästerna alltså.

– Man måste våga satsa om man vill att folk ska komma, säger Osman och Dalal. Vi som krögare måste skapa mervärden för våra kunder. Vårt motto är att folk ska trivas på Maria Langs krog.

3 Comments

 1. Nu är det ju så att vi ”Norabor”, är socialt delade. Vanligt folk och dom andra, (upper clas).

  ”Gorumetskiktet” dras till mer exklusiva dyrare menyer, samtidigt som man letar ”kaka söker maka”. Vi har ju gått in i valtider, och nu samlas Na/Nt och Noras ledarskikt i Bryggeriet och äter gott och dyrt.

  Om man får spåna lite, så luktar det kommunistköret.
  Hört talas om”sputnik news”, dv Putins eget nyhetsmedia.

  Tror jag håller mig till husmanskost och prat om
  Noras normala framtid.

 2. Nora behöver verkligen en restaurang som serverar god mat till rimligt pris. Visserligen finns det ett antal resturanger men ingen som sticker ut. Känns lite trist att en turiststad som Nora inte har större utbud av mysiga matställen. Visserligen finns Bryggeriet men det ligger lite avsides.

  Viktigt är också trivselfaktorn. Även om det inte går att ändra alltför mycket så går det säkert att med enkla medel få till mysfaktorn. Förnya exempelvis med glas, poslin textilier och belysning, det kan betyda mycket
  Kanske att också satsa på lite mer variation i menyn. Varför inte satsa på olika teman, exempelvis Italiensk vecka.
  Sedan gäller det också för oss ”norabor” att bli bättre på att gå på restaurang.

  Önskar de nya ägarna lycka till

  Tack för mig

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.