Oskar Cosmo stannar i LIF Lindesberg.

Nya LIF Lindesberg börjar skönjas

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. LIF Lindesberg har arbetat hårt sedan degraderingen till Division 1, men nu börjar en ny LIF-trupp se dagens ljus. Sju spelare är så här långt kontrakterade för kommande säsong.

Riskerna med att åka ur en serie är alltid stora. Spelarna har ofta kontrakt som rivs upp vid degradering och osäkerheten innan de första namnteckningarna finns på kontrakt är lika stor.

LIF hade dock tur som redan innan degraderingen kontrakterat hemvändande proffset Tobias Warvne, något som ändå ger en signal om att LIF Lindesberg satsar för att snarast möjligt ta tillbaka platsen i Allsvenskan.

På målvaktssidan blev det tomt efter säsongen. Israelen Tom Shev Tov försvann omgående till ny klubb och Robert Mjörnander skrev på för ÖSK, som hamnar i samma serie som LIF. Lånet från Hallby, Lukas Wallinder, skötte sig så bra i LIIF att han fick kontrakt med Hallby.

In som målvakt kommer nu Simon Ongeri från HK Aranäs. Simon lånades in till LIF Lindesberg under säsongen 2020-2021 och återvänder nu för en full satsning i brandgult.

På nio meter är tre namn klara för kommande säsong. Tobias Warvne kommer förmodligen in som mittnia och i övrigt är LIF Blå-skyttekungen Anton Flood klar för spel och dessutom har hårdskjutande vänsternian Joel Karlström skrivit på. Klart sedan tidigare är att Fabian Lindholm väljer att stanna i Allsvenskan med Skånela.

På sex meter är det klart att stjärnan Max Broman också flyttar till Skånela och att Algot Hane tar en paus i sin karriär. På högerkanten har dock Emil Pettersson skrivit på och på vänsterkanten väljer Thomas Einarsson att fortsätta i LIF. Även stabile mittsexan Oskar Cosmo har signerat nytt kontrakt.

Anton Flood är ny i LIF-truppen.
Max Broman försvinner till Skånela kommande säsong.
Målvakten Simon Ongeri återvänder till LIF Lindesberg.
Algot Hane tar en paus från handbollen.
Emil Pettersson fortsätter i LIF.
Joel Karlström fortsätter som hårdskytt i LIF.
Thomas Einarsson stannar på sin vänsterkant.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.