Nya NA ska bli tydligare

i HÄLLEFORS/LINDESBERG/LJUSNARSBERG/NORA/ÖVRIGT

Nya_NABERGSLAGEN. Idag utkommer NA i sin nya form. En edition för hela länet innebär att alla läsare får samma tidning – oavsett man bor i Ljusnarsberg, Örebro eller Askersund.

”Vi ökar tydligheten och kontrasterna för att ge mer rättvisa åt både stora och små nyheter, reportage och notiser, texter och bilder”, skriver NA:s ansvarige utgivare Lennart Håkansson i premiärnumret.

Det är ett stort steg NA tar när man från och med idag ger ut sin papperstidning i en enda edition. Tidigare har exempelvis Bergslagen haft sitt eget material samlat, men i fortsättningen kommer alltså artiklar från hela länet att blandas.

Även tidningens layout är omgjord, med målet att göra en mer lättläst tidning. Färgplattor och signalfärger ska hjälpa läsarna.

Innehållsmässigt skriver Lennart Håkansson att länsjournalistiken ska utvecklas.

”Vi ska fördjupa och granska, inte enbart berätta vad som hänt”.

2 Comments

  1. Låter kanske bra ?

    Kommer fastighetsköpen som utfyllnad att att försvinna ? Behövs verkligen att dom drar, och fylls ut med reportage

    Hur kommer läsarnas möjligheter att kommentera, tillvaratas. Finns ingen anledning att läsa om fasighetsköp om man inte får yttra sig, eller ?

  2. Att NA ändrat layout och flyttat om lite i tidningen kan man nog vänja sig med. MEN, de 13 första sidorna i andra delen var en besvikelse. Av de sidorna var det flera helsidesannonser och sidorna i övrigt var röriga med ett flertal annonser. Dessutom några sidor där bilden tar halva sidans plats. NA ska väl vara en tidning som man ska läsa och inte använda som bilderbok? Men det är klart, låter man flera reportrar sluta så blir det väl inte så mycket text skriven, då är det lättare att fylla sidorna med bilder istället. Tycker också det var rörigt att man blandar nyheter från södra resp. norra länsdelen. Kunde inte varje länsdel eller kommun ha sina egna sidor?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.